Δραματική έκκληση Εξαδάκτυλου για Θεσσαλονίκη: «Χρειαζόμαστε στις ΜΕΘ ακόμη και οφθαλμίατρους»! (vid)

Gazzetta team
Δραματική έκκληση Εξαδάκτυλου για Θεσσαλονίκη: «Χρειαζόμαστε στις ΜΕΘ ακόμη και οφθαλμίατρους»! (vid)
Σε δραματικό τόνο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, έκανε έκκληση σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να βοηθήσουν την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μέσα από το πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για την Covid-19, ενώ τόνισε πως θα είναι θαύμα αν αρθεί το lockdown την 1η Δεκεμβρίου!

Συγκλονίζουν τα λεγόμενα, αλλά και η εικόνα του ιδιαιτέρως ανήσυχου και προβληματισμένου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, καθώς κάνει έκκληση σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να βοηθήσουν την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μέσα από το πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για την Covid-19, που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Υγείας!

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε, μάλιστα, στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν χρειάζονται ακόμη και οι οφθαλμίατροι, το ανατριχιαστικό «όλοι χρειαζόμαστε τώρα πλέον»!

«Βιώνουμε μια κατάσταση, που βλέπαμε μόνο στην τηλεόραση», είπε και σε δραματικό τόνο κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον. «Όχι στο φιλικό, όχι στων στενών συνεργατών», όπως σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε, δε, για την εικόνα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με αρκετό κόσμο να περπατάει -και- σήμερα (15/11), τηρώντας, πάντως, τα μέτρα, αρκέστηκε να πει: «Σας απάντησα»...

Τέλος, για το ενδεχόμενο να τελειώσει το lockdown στις 30 Νοεμβρίου, δήλωσε πως κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο με κάποιο θαύμα.

Σήμερα, θυμίζουμε, Κυριακή 15 Νοεμβρίου, είχαμε νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 71 νεκρούς, οι περισσότεροι από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ 392, πλέον, δίνουν μάχη στις ΜΕΘ.