Αγριογούρονο στη Λάρυμνα βρέθηκε να κολυμπά ένα ναυτικό μίλι από την ακτή (vid)

Gazzetta team
Αγριογούρονο στη Λάρυμνα βρέθηκε να κολυμπά ένα ναυτικό μίλι από την ακτή (vid)
Ψαράδες στη Λάρυμνα απέδειξαν πως... δεν τα έχουμε δει όλα, όταν με έκπληξη διαπίστωσαν ένα μίλι μέσα στη θάλασσα, ότι ένα αγριογούρουνο κολυμπούσε τόσο μακριά απ τη στεριά!..

Για κυνήγι και όχι για ψάρεμα στη θάλασσα; Θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί και αυτό...

Στα ανοικτά της Λάρυμνας οι ψαράδες δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν ένα μεγάλο αγριογούρουνο να κολυμπά και μάλιστα αποπροσανατολισμένο, αντί για την ακτή, να πηγαίνει προς τα βαθιά...

Το αγριογούρουνο βρισκόταν στο ένα μίλι από την ακτή σε βάθος μεγαλύτερο των 70 μέτρων και κολυμπούσε χωρίς πρόβλημα με ρυθμό, πηγαίνοντας προς τα μέσα. Οι ψαράδες έκαναν μία προσπάθεια να φτάσουν σε αυτό, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν, πέραν του ότι μπόρεσαν να το απαθανατίσουν με βίντεο που ανέβασε το Lamia Report.gr

Η υπόθεσή τους είναι ότι έπεσε στη θάλασσα από κάποιο απόκρημνο σημείο και σοκαρισμένο όταν βρέθηκε εκεί, άρχισε να κολυμπά προς τη λάθος κατεύθυνση. Ωστόσο, όσο και αν το συμβάν δεν είναι της καθημερινότητας, δεν ξενίζει γιατί έχει αποδειχθεί και σε άλλες περιπτώσεις ότι τα αγριογούρουνα είναι πολύ καλοί... κολυμβητές!

Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη αύξηση του πληθυσμού τους και πέρα από τις πόλεις που εμφανίζονται συχνά (η Φθιώτιδα μια και ο λόγος για Λάρυμνα, είναι μία από αυτές), τα αγριογούρουνα κατέβηκαν πολύ κοντά στις ακτές και είτε από ατύχημα, είτε από επιλογή, έχουν δείξει ότι τα πάνε μια χαρά στη θάλασσα.