Ένταση και 10 συλλήψεις ακροδεξιών στο μνημόσυνο Φουντούλη-Καπελώνη: Πηδούσαν τον φράχτη για να μη συλληφθούν

Gazzetta team
Ένταση και 10 συλλήψεις ακροδεξιών στο μνημόσυνο Φουντούλη-Καπελώνη: Πηδούσαν τον φράχτη για να μη συλληφθούν
Ένταση ανάμεσα σε άτομα του ακροδεξιού χώρου και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, επτά χρόνια μετά τη δολοφονία τους. Δέκα συλλήψεις έκανε η αστυνομία.

Σε δέκα συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία έξω από το κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, επτά χρόνια μετά τη δολοφονία τους.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. για συγκέντρωση στο σημείο, περίπου 50 άτομα μετέβησαν μεμονωμένα στο κοιμητήριο. Στο σημείο υπήρχαν, ωστόσο, αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν έξω από το κοιμητήριο και συνέλαβαν 10 άτομα για παραβίαση των σχετικών νόμων περί περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η ένταση, όμως, δεν αποφεύχθηκε, αφού κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης αρκετά από τα 50 άτομα άρχισαν να πηδάνε πάνω από την περίφραξη του κοιμητηρίου, για να αποφύγουν τη σύλληψη. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.