Χαρδαλιάς για φιλάθλους στα γήπεδα: «Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, θα περνούσαμε το λάθος μήνυμα» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς για φιλάθλους στα γήπεδα: «Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, θα περνούσαμε το λάθος μήνυμα» (vid)
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε και στο θέμα των φιλάθλων στα γήπεδα και ουσιαστικά επανέλαβε τα λόγια του Πρωθυπουργού περί μηνύματος στην κοινωνία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τρίτης (20/10), αναφέρθηκε και στο θέμα των φιλάθλων στα γήπεδα και στην ανάκληση της απόφασης.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και η επιθετική έξαρση της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδήγησε τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα καθώς κάτι τέτοιο θα έδινε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

«Τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και η επιθετική έξαρση της πανδημίας οδήγησαν τον πρωθυπουργό για ανάκληση της απόφασης», ανέφερε αρχικά.

«Είναι ώρα απόλυτου συναγερμού και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, θα περνούσαμε το λάθος μήνυμα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το τι άλλαξε και η απόφαση ανακλήθηκε μέσα σε μία ημέρα απάντησε:

«Ας αποφύγουμε τις θεωρίες συνωμοσίας, όλα είναι στο φως. Εδώ και 15 μέρες έχει ξεκινήσει μια διαβούλευση καθώς υπήρχε σιγά-σιγά να φέρουμε προς συζήτηση το ζήτημα της σταδιακής, με όρους απόλυτου σεβασμού στην δημόσια υγεία και χωρίς εκπτώσεις, επαναφοράς των φιλάθλων στα γήπεδα της Super League και μόνο. Η Super League έκανε μια εξαιρετική δουλειά και παρουσίασε μια πολύ σοβαρή μελέτη, η οποία μάλιστα αξιολογήθηκε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συζητήθηκε τρεις φορές, ως την πλέον σοβαρή πρόταση που έχει κατατεθεί ποτέ στην επιτροπή.

Το ζήτημα είναι λοιπόν ότι από το αρχικό πλάνο που κατατέθηκε υπήρξε διαβούλευση.

Ξεκίνησε την Παρασκευή, υπήρξε και την Κυριακή και συνεχίστηκε μέχρι και χθες το πρωί.

Υπήρχαν ενδοιασμοί, όχι σε σχέση με τη συνολική πρόταση αλλά σε σχέση με το ποσοστό αν θα είναι 5 ή 10% που αφορά τις περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως κίτρινο (σ.σ επίπεδο 2).

Πάντα με το πλαφόν και πάντα με τα πρωτόκολλα τα οποία πραγματικά δημιουργούν ασφαλιστικές δικλείδες.

Χθες το μεσημέρι πραγματικά ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και με τους όποιους μικρούς ενδοιασμούς, πιλοτικά η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουμε πρώτα στους δυο ευρωπαϊκούς αγώνες αυτής της εβδομάδας και δυο της Super League, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Για να δούμε πώς εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα αυτά, αν είναι πρακτικά, ώστε να προχωρήσουμε στο δεύτερο στάδιο.

Έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις, από το απόγευμα και μετά όμως. όσοι είναι μέσα στην πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ και όσοι παρακολουθούμε σε πρώτο χρόνο τα κρούσματα, ταυτόχρονα με τις ομάδες που παρακολουθούν τα υπόλοιπα δεδομένα αλλά και στην χθεσινή σύσκεψη την βραδινή, ήταν ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλη πίεση σε σχέση με τα κρούσματα. Αυτό αποδεικνύεται και από τον αριθμό των κρουσμάτων που είναι ρεκόρ.

Φανταστείτε ότι θα έπρεπε σήμερα την ίδια ώρα που συζητάμε πώς μπορούμε να θωρακίσουμε την δυνατότητα και την ανάγκη που έχουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα, θα έπρεπε να φαίνεται ότι κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Θα ήταν λάθος μήνυμα.

Η εμπειρία και η προσήλωση των ανθρώπων είναι μοναδική. Είναι πολύ σημαντικό μέσα από τη συζήτηση κι εμείς να γινόμαστε καλύτερα, αλλά και να φέρουμε το αποτέλεσμα που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα υγείας.

Αυτό αξιολόγησε ο πρωθυπουργός, αυτή την απόφαση πήρε. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο...», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ