Χρυσή Αυγή: «Σαφάρι» της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του οπλοστασίου της οργάνωσης (vid)

Gazzetta team
Χρυσή Αυγή: «Σαφάρι» της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του οπλοστασίου της οργάνωσης (vid)
Από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων προέκυψαν τουλάχιστον δέκα σημεία ερευνών στην Αττική, τη Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα και την Κορινθία.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό του κρυμμένου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, μετέδωσε το Mega.

Όπως αναφέρει το vima gr, από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων προέκυψαν τουλάχιστον δέκα σημεία ερευνών στην Αττική, τη Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα και την Κορινθία.

«Με εντολή ενός ηγετικού μέλους από τους “πυρήνες” στον Πειραιά μεταφέραμε κοντάρια, ασπίδες, πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες κα σε αποθήκη η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου, κοντά στην Αττική Οδό. Η αποθήκη ήταν περίπου 100-150 τ.μ. και τα κλειδιά της τα είχε ο άνθρωπος αυτός από τον “πυρήνα”», ανέφερε προστατευόμενος μάρτυρας.

Ένας άλλος προστατευόμενος μάρτυρας είχε καταθέσει ότι η εγκληματική οργάνωση έκρυβε όπλα ακόμη και σε μοναστήρια. Η αντιτρομοκρατική έχοντας αυτή την κατάθεση στα χέρια της ξεκίνησε έρευνες σε δύο εγκαταλελειμμένα μοναστήρια στο όρος Φωκάς, ωστόσο δεν βρέθηκαν όπλα.

Σε συνολικά 26 περιπτώσεις ερευνών σε Πέραμα, Βύρωνα, Άγιο Παντελεήμονα, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Καβάλα και Σέρρες βρέθηκαν 19 πιστόλια, 30 τουφέκια και καραμπίνες, πάνω από 2.000 φυσίγγια, 27 αεροβόλα, 69 μαχαίρια, 31 γκλομπ, 12 σπρέι, 7 σιδερογροθιές, χειροπέδες, ασύρματοι, καπνογόνα, σπαθιά και τσεκούρια, αναφέρει το Mega.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής περνούσαν και από στρατιωτική εκπαίδευση. Επίσης προβλεπόταν πεζοπορία, έρπειν και κάλυψη από τον εχθρό. Φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη εκπαίδευση βρέθηκαν και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ