Έρχονται 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (vid)

Gazzetta team
Έρχονται 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (vid)
Ο συνωστισμός και τα αραιά δρομολόγια παραμένουν για μια ακόμα εβδάμαδα χαρακτηριστικά φαινόμενα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όμως, όπως δεσμεύεται ο υπουργός Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, αυτό πολύ σύντομα πρόκειται να αλλάξει.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε ότι απο την Πέμπτη θα ενταχθουν στα δρομολόγια της ΟΣΥ 200 λεωφορεία ΚΤΕΛ, σε περιφερειακές γραμμές της Αττικής.

Επιπλέον, τα λεωφορεία που θα απελευθερωθούν θα ενισχύσουν τον στόλο σε κεντρικά δρομολόγια.

«Τα λεωφορεία θα μπουν σε λειτουργία την Πέμπτη. Είναι 200 τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα μπουν σε περιφερειακά δρομολόγια. Στο κέντρο θα ελευθερωθούν όλα τα λεωφορεία της ΟΣΥ που θα ενταχθούν στο κέντρο. Και το 2ο βήμα που θα κάνουμε, κάτι νομίζω πρωτοποριακό για το ελληνικό δημόσιο, που θα γίνει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι ότι για πρώτη φορά θα δούμε λεωφορεία leasing, δηλαδή λεωφορεία με μίσθωση».

Επίσης, ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων 2-3 μηνών θα γίνουν 650 νέες προσλήψεις οδηγών και τεχνικών τόσο στην ΣΤΑΣΥ όσο και τον ΟΣΥ, προκειμένου να ενισχύσουν τόσο τα λεωφορεία και τρόλεϊ όσο και τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικός, τραμ).

Τέλος, όσον αφορά στους ελέγχους που διενεργούνται από την αστυνομία για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και κάποια επεισόδια που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ επιβατών, ο κύριος Καραμανλής τα χαρακτήρισε μεμονωμένα.

Πηγή: Reader.gr