Φτάνει απόψε στην Αθήνα ο «Ιανός»: Αναμένονται έως και 50 τόνοι νερού ανά στρέμμα στην Αττική (vids)

Gazzetta team
Φτάνει απόψε στην Αθήνα ο «Ιανός»: Αναμένονται έως και 50 τόνοι νερού ανά στρέμμα στην Αττική (vids)
Την Αττική και τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας θα «χτυπήσει» από το βράδυ η κακοκαιρία «Ιανός».

Συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα η κακοκαιρία «Ιανός».

Αφού έπληξε το Ιόνιο και κυρίως τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Λευκάδα, αλλά και την Ηλεία, τις τελευταίες ώρες «χτυπάει» με μανία τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Στην επαρχία Φαρσάλων, δε, τεράστιες ποσότητες νερού έχουν πλημμυρίσει σπίτια, έχουν καταστρέψει δρόμους, καλλιέργειες, εγκλωβίσει οχήματα και προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες. Σύμφωνα με την Τροχαία μάλιστα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 286ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αλμυρού, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Η κακοκαιρία τώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένεται να πλήξει την Αττική από το βράδυ σήμερα (18/9) και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και κατά τις προβλέψεις η βροχόπτωση κατά διαστήματα θα είναι ιδιαίτερα έντονη. Ο Θοδωρής Κολυδάς, μάλιστα, τόνισε πως θα ρίξει 50 τόνους νερού ανά στρέμμα στην Αττική!

Σύμφωνα, εξάλλου, και με τα νεότερα (ώρα 21:15) προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία «Ιανός» την Παρασκευή αναμένεται, από αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου, να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη του meteo περιλαμβάνει την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία «Ιανός» συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής, αλλά και η πόλη της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα και αύριο το βράδυ θα επηρεάσουν τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...