Αμετανόητος ο ιερέας στο Ρέθυμνο με το κήρυγμα κατά της μάσκας: «Δεν έκανα κάτι τόσο τραγικό» (vid)

Gazzetta team
Αμετανόητος ο ιερέας στο Ρέθυμνο με το κήρυγμα κατά της μάσκας: «Δεν έκανα κάτι τόσο τραγικό» (vid)
Στο δικαστήριο ο ιερέας εμφανίστηκε έκπληκτος για τη διάσταση που πήρε το θέμα, λέγοντας ότι δεν έκανε κάτι τραγικό.

Ένας 47χρονος παπάς στο Ρέθυμνο συνελήφθη προχθές το βράδυ έξω από το σπίτι του στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Αφορμή ήταν ο λόγος που εκφώνησε στο 5ο νηπιαγωγείο της πόλης κατά τη διάρκεια του Αγιασμού κατά του Νόμου των μασκών.

Ο παπάς πήρε τριήμερη αναβολή και θα δικαστεί αύριο με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή, αλλά και σε απείθεια κατά των νόμων για την υποχρεωτική στα σχολεία χρήση μάσκας.

Στα δικαστήρια εμφανίστηκε έκπληκτος για τη διάσταση που πήρε το θέμα, λέγοντας ότι δεν έκανε κάτι τραγικό, αλλά ούτε και κήρυγμα μίσους, αν και έκανε άνω-κάτω και την Τοπική Εκκλησία. Στο νηπιαγωγείο είχε πει πως είναι διατεθειμένος να πάει και στα σπίτια των γονέων των μικρών μαθητών για να τους ενημερώσει για τις μάσκες, ενώ αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ, τα κομμάτων και τους ομοφυλόφιλους.

«Δεν περίμενα ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, τόσο μεγάλο πράγμα. Εγώ δέχομαι επίθεση, ενώ είπα την αλήθεια. Δε νομίζω ότι έκανα κάτι τόσο τραγικό όπως το παρουσιάζουν, ούτε κήρυγμα μίσους, ούτε κάτι που με κατηγορούν αδίκως, ούτε ρατσιστικό, ούτε τίποτα» τόνισε ο ίδιος στο Κρήτη TV.

Με βάση και της στάση που είχε τηρήσει και στο παρελθόν ο 47χρονος κληρικός, συνελήφθη προχθές το βράδυ έξω από το σπίτι του. Η δικαστική λειτουργός τού ανακοίνωσε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και διέταξε την κράτησή του μέχρις ότου να δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου αύριο Παρασκευή το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι η περίπτωσή του αναμένεται ακολούθως να απασχολήσει και την Εκκλησία της Κρήτης. Η Μητρόπολη Ρεθύμνου έχει σαφώς διαχωρίσει τη θέση της με τις απόψεις του ιερέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ