«Κληρώνει» για τον κόσμο στα γήπεδα: Αποφασίζουν οι λοιμοξιωλόγοι

Gazzetta team
«Κληρώνει» για τον κόσμο στα γήπεδα: Αποφασίζουν οι λοιμοξιωλόγοι
Η επιθυμία των ομάδων, οι επιφυλάξεις των ειδικών και η σύσκεψη για την εισήγησή του για τον κόσμο στα γήπεδα.

Χθες με το παιχνίδι του Άρη κόντρα στην Λαμία, είχαμε σέντρα στην SuperLeague, όμως η χρονιά ξεκίνησε όπως τελείωσε. Χωρίς κόσμο δηλαδή λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι ομάδες και η διοργανώτρια αρχή έχουν ταχθεί υπέρ του να ανοίξουν οι πόρτες των γηπέδων, όχι φυσικά για πληρότητα 100%, αλλά για 20-30%. Κάτι που ακούγεται λογικό και αναμενόμενο από τη στιγμή που γίνονται συναυλίες, παίζουν παραστάσεις και διοργανώνονται events με αρκετό κόσμο.

Όταν είχε τεθεί ανάλογο θέμα στα play offs, η λοιμωξιολόγοι είχαν εισηγηθεί να μην γίνει κάτι τέτοιο υπό τον φόβο έξαρσης των κρουσμάτων, όμως είναι πολύ πιθανό τώρα να αλλάξουν τα δεδομένα.

Αν μάλιστα δεν υπήρχε η έξαρση των τελευταίων ημέρων, τότε το ενδεχόμενο να δούμε κόσμο στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν πάρα πολύ πιθανό, από την 3η αγωνιστική που είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο. Ωστόσο δεν είναι και τόσο απίθανο να δούμε θετική εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών.

Μέσα στην εβδομάδα, σε μία από τις συσκέψεις που κάνουν, αναμένεται να συζητήσουν και το συγκεκριμένο θέμα και να δώσουν την πρότασή τους στην κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία.

Βέβαια, αν τελικά ανάψει το... πράσινο φως τα μέτρα δεν θα αφορούν μόνο τον αριθμό θεατών που θα μπορούν να μπουν σε ένα γήπεδο, αλλά και το πως θα μπαίνουν, που θα κάθονται κτλ.