Εικόνες ντροπής στην Μόρια: Άνθρωποι κοιμούνται στον δρόμο και δίπλα στο νεκροταφείο (pics & vid)

Gazzetta team
Εικόνες ντροπής στην Μόρια: Άνθρωποι κοιμούνται στον δρόμο και δίπλα στο νεκροταφείο (pics & vid)
Τραγική η κατάσταση στην Μόρια με πρόσφυγες και μετανάστες να κοιμούνται πάνω στον δρόμο που περνάνε αυτοκίνητα.

Μόνο ως τραγική και προσβλητική για κάθε άνθρωπο μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα στην Μόρια μετά την φωτιά που έκαψε ολοσχερώς τον καταυλισμό των προσφύγων.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, πολλοί εκ των οποίων με προβλήματα υγείας, αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ τους στον δρόμο, καθώς δεν υπήρχε κάποιο άλλο μέρος για να φιλοξενηθούν.

Και όταν λέμε στον δρόμο, το εννοούμε κυριολεκτικά, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που μετέφερε το Mega το πρωί από την Λέσβου.

Με τα μπαγκάζια τους δίπλα, δεκάδες άνθρωποι μικρά παιδιά κοιμήθηκαν πάνω στον δρόμο, ακριβώς εκεί από όπου περνούσαν τα αυτοκίνητα, με ότι σημαίνει αυτό για την ασφάλειά τους.

Παράλληλα μία άλλη ομάδα, κοιμόταν δίπλα ακριβώς δίπλα στο νεκροταφείο της περιοχής.

Όσον αφορά τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού; Ούτε λόγος να γίνεται για αποστάσεις.

Άλλωστε μέσα στον πανικό που υπάρχει τις δύο τελευταίες ημέρες στο νησί, πως να γίνει ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Μπλόκο της αστυνομίας

Μπλόκα έχουν στήσει με κλούβες των ΜΑΤ οι αστυνομικές δυνάμεις στη Λέσβο, στο δρόμο που οδηγεί από τη Μόρια στη Μυτιλήνη, προκειμένου να μην επιτρέψουν να πλησιάσουν προς την Μυτιλήνη οι χιλιάδες μετανάστες, που έμειναν άστεγοι χθες βράδυ λόγω της νέας πυρκαγιάς στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια.

Έχει στηθεί επιχείρηση με λεωφορεία που φτάνουν από το ΚΥΤ προς τον δρόμο που βρίσκονται οι μετανάστες με σκοπό να τους μεταφέρουν αρχικά προς το Σίγρι, όπου θα δέσει εκεί το πρώτο πλοίο που θα φτάσει για να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής και στη συνέχεια στα δύο αρματαγωγά, που αναμένεται να καταπλεύσουν μέσα στη μέρα σε διάφορα σημεία του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...