Μύκονος: Λουκέτο σε «Nammos» και «Σκορπιό», φόβοι για δεκάδες κρούσματα κορονοϊού

Gazzetta team
Μύκονος: Λουκέτο σε «Nammos» και «Σκορπιό», φόβοι για δεκάδες κρούσματα κορονοϊού
H Μύκονος παραμένει σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Την αναστολή λειτουργίας των beach bar «Nammos» και «Σκορπιός» στη Μύκονο, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στα συγκεκριμένα μαγαζιά.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, σε κλίμα μυστικότητας και με ειδική πτήση, μικτά κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας «επισκέφθηκαν» το προηγούμενο Σάββατο τα δύο πασίγνωστα bar - restaurant στη Μύκονο, και τέσταραν με μοριακό έλεγχο όλους τους εργαζόμενους.

Δύο 24ωρα αργότερα και μετά τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι ο κορονοϊός «χτυπάει κόκκινο» παρά τις συνεχείς προσπάθειες των αρχών να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

Με την απόφαση που μόλις αναρτήθηκε στην Διαύγεια με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, τα εν λόγω bar-restaurant αναστέλλουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 4 του μήνα, ενώ σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υγείας οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους θα εξεταστούν από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορoνοϊό.

Στην ΓΓΠΠ επικρατεί μεν συναγερμός αλλά αρνούνται να ανακοινώσουν τον αριθμό των κρουσμάτων, που αναμένεται να είναι διψήφιος, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εξαντλητική ιχνηλάτηση τους, αναφέρει το protothema.gr.