«Αγαπητοί haters, τι σας εκνευρίζει;»: Χαμός στο Twitter με ανάρτηση του Γερμανού πρέσβη για τον Αλή Πασά (pics)

Gazzetta team
«Αγαπητοί haters, τι σας εκνευρίζει;»: Χαμός στο Twitter με ανάρτηση του Γερμανού πρέσβη για τον Αλή Πασά (pics)
Μια ανάρτηση του Γερμανού πρέσβη Ερνστ Ράιχελ για τον Αλή Πασά προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Twitter, με τον ίδιο να επανέρχεται και να απαντά.

Ένας χαμός γίνεται από χθες (17/8) στο Twitter με αφορμή ανάρτηση του Ερνστ Ράιχελ για τον Αλή Πασά.

Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα ανέβασε μια φωτογραφία από το «Ιτς Καλέ» στα Γιάννενα, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο Αλή Πασάς, Οθωμανός κυβερνήτης, γνωστός και ως "Λιοντάρι των Ιωαννίνων", προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κράτος στην Ήπειρο. Απέτυχε και τον σκότωσαν. Το ακέφαλο σώμα του θάφτηκε εδώ. Σε άλλη ιστορία, είχε πνίξει 18 ντόπιες γυναίκες, επειδή αρνήθηκαν να μπουν στο χαρέμι του».

Αμέσως από κάτω έγινε το «έλα να δεις», με δεκάδες σχόλια και κυρίως... χαρακτηρισμούς για τον Γερμανό πρέσβη. Κάποιοι αναρωτήθηκαν για τη σκοπιμότητα της ανάρτησης τώρα, ενώ το κλίμα στη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας είναι τεταμένο, ενώ άλλοι τα έβαλαν με τη Γερμανία και τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε, στο πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία αντέδρασε έντονα όταν η ελληνική πλευρά επέμενε σε μία πιο σκληρή διατύπωση κατά της Τουρκίας, η οποία θα ζητούσε τον άμεσο τερματισμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων αυτής της εβδομάδας και θα καλωσόριζε παράλληλα την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία μερικής οριοθέτησης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.

Ωστόσο, ειδικά η αναφορά στην ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία δεν βρήκε καθόλου σύμφωνους τους Γερμανούς, καθώς το Βερολίνο δεν κρύβει την ενόχλησή του για τη συγκυρία στην οποία δημοσιοποιήθηκε -μία μέρα πριν την ανακοίνωση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, που συμφωνήθηκαν με γερμανική διαμεσολάβηση.

«Η συμπεριφορά της χώρας σας έναντι στην δική μου, είναι προκλητική κύριε πρέσβη», έγραψε χρήστης του Τwitter κάτω από τη σχετική ανάρτηση. «Είσαι προσβλητικός και προβοκάτορας», τόνισε εν συνεχεία ένας άλλος.

Ο κ. Ράιχελ, ωστόσο, επανήλθε και απάντησε: «Αγαπητοί haters, τι σας εκνευρίζει εδώ; Ότι συμπάσχω με τον Αλί Πασά που έκανε εξέγερση κατά των Οθωμανών; Ή ότι δεν τον συμπαθώ; Και τι σχέση έχει ο Αλί Πασάς με τη σημερινή κατάσταση;».

Για να ανάψουν ακόμη περισσότερο τα αίματα...