Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής στην Πάτρα πραγματοποίησε ορκωμοσία παρουσία 60 ατόμων χωρίς κανένα μέτρο

Gazzetta team
Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής στην Πάτρα πραγματοποίησε ορκωμοσία παρουσία 60 ατόμων χωρίς κανένα μέτρο
Η ίδια η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών γνωστοποίησε ότι τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής έκανε και κανονικότατα ορκωμοσία -ενώ απαγορεύεται- με την παρουσία 60 ατόμων και αυτά ήταν «συνωστισμένα, ​χωρίς καμία προφύλαξη και χωρίς μάσκες»!

Μπαρ, συναυλίες, τώρα και... πανεπιστήμια!

Ενώ οι ορκωμοσίες και οι απονομές τίτλων έχουν απαγορευτεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η ίδια η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, γνωστοποίησε ότι τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής έκανε... κανονικότατα ορκωμοσία με την παρουσία 60 ατόμων, «συνωστισμένα, ​χωρίς καμία προφύλαξη και χωρίς μάσκες».

Αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της: «Με λύπη διαπιστώνουμε ότι Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών εξακολουθεί να αγνοεί την απόφαση της Συγκλήτου (συνεδρ. 166/30.4.2020), τις σχετικές Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 956 Β΄ και ΦΕΚ 1293 Β' ) κα την υπ. αριθ. 113/12.3.2020 εγκύκλιο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τις οποίες απαγορεύεται η διεξαγωγή πάσης φύσεως τελετών ορκωμοσίας, απονομής τίτλων κ.ο.κ. με φυσική παρουσία, για λόγους ανωτέρας βίας, όπως είναι οι παρόντες, λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα σήμερα, 7 Αυγούστου 2020, να πραγματοποιήσει ορκωμοσία προπτυχιακών φοιτητών του με φυσική παρουσία, σε μικρό υπαίθριο χώρο, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 60 άτομα, συνωστισμένα, χωρίς καμία προφύλαξη και χωρίς μάσκες (φοιτητές και συνοδά άτομα), όπως μας καταγγέλθηκε από μέλη ΔΕΠ γειτονικών Τμημάτων του.

Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την Πανεπιστημιακή κοινότητα και τη δημόσια υγεία, με τη μετακίνηση πληθυσμού, τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού στη Χώρα σταδιακά αυξάνονται, ιδιαίτερα μετά από συναθροίσεις, αποτελεί δε, άνιση μεταχείριση για τα υπόλοιπα Τμήματα του Πανεπιστημίου, που σέβονται και τηρούν τις αποφάσεις της Συγκλήτου.

Το γεγονός έχει γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς».