+slo-gun

bwin
ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Εγκαίνια από την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων για την πρότυπη παιδική χαρά με την υποστήριξη της bwin!

Εγκαίνια από την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων για την πρότυπη παιδική χαρά με την υποστήριξη της bwin!

Εγκαίνια από την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων για την πρότυπη παιδική χαρά με την υποστήριξη της bwin!

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα,την κορδέλα των εγκαινίων έκοψανη Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων Dr. Παρασκευή Ορφανουδάκηκαι η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin Ιωάννα Μπερίου.

Μετά τα εγκαίνια της αντίστοιχης πρότυπης παιδικής χαράς στην Θεσσαλονίκη (τον Δεκέμβριο), σειρά είχαν τα όμορφα Χανιά. Με την στρατηγική υποστήριξη της bwin δημιουργήθηκε εκ νέου ένα πολύ σημαντικό έργο, στο οποίο τα «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ θα μπορούν να κάνουν με ασφάλεια κούνια και τσουλήθρα καθώς και να παίζουν σε άλλα ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια. Παιδιά που βρίσκονται ακόμη και σε αναπηρικό αμαξίδιο μπορούν έτσι να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού με συνομηλίκους τους χωρίς εμπόδια και διακρίσεις.

Στην πρότυπη παιδική χαρά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων,θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν καθημερινά παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών. Η επιλογή του εξοπλισμού και ο σχεδιασμός της παιδικής χαράς έγιναν από εργοθεραπευτές και ειδικούς επιστήμονες με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν την ίδια ώρα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε παιδιού.

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα,την κορδέλα των εγκαινίων έκοψανη Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων Dr. Παρασκευή Ορφανουδάκηκαι η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin Ιωάννα Μπερίου.

Η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων Dr. Παρασκευή Ορφανουδάκη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φέτος που η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο στην Κρήτη, εορτάζει 40 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς σε βρέφη και παιδιά με αναπηρίες και ειδικές δεξιότητες, γινόμαστε αποδέκτες της πολύτιμης προσφοράς της εταιρείας bwin, την αποπεράτωσης της παιδικής χαράς μας. Το παιχνίδι δίνει την δυνατότητα σε παιδιά, παιδαγωγούς και θεραπευτές μέσα από την ψυχαγωγία να επιτυγχάνουν συγχρόνωςεκπαιδευτικούς και θεραπευτικούς στόχους, καθώς και την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, στόχους σημαντικούς για την περαιτέρω εξέλιξή τους. Γι' αυτό και η πρόσβαση στο παιχνίδι είναι σημαντική και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού. Ευχαριστούμε την bwin για την προσφορά και την στήριξή τους στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Ειδικά στους οικονομικά δύσκολους καιρούς που διανύουμε, όπου κάθε προσφορά είναι σημαντική.»

Με τη σειρά της η κα Ιωάννα Μπερίου, δήλωσε «Η πρόσβαση στο παιχνίδι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και φέτος και είμαστε ιδιαίτεροι περήφανοι, καθώς το πρώτο μας σημαντικό έργο στην Περιφέρεια, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid19, είναι στα Χανιά. Στην όμορφη και γραφική πόλη των Χανίων, σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ, δώσαμε όλη μας της αγάπη προκειμένου τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ να μπορούν να παίζουν πλέον σε παιχνίδια ειδικής κατασκευής. Προσβλέποντας σε ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις, με ισότητα, στη bwin θα συνεχίσουμε να είμαστε αγωγοί στο έργο Ιδρυμάτων και Φορέων που έχουν την ίδια στρατηγική».

Η πρότυπη παιδική χαρά θα γίνει πλέον σημείο συνάντησης για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων που τόσο πολύ έχουν ανάγκη για ένα αυθόρμητο και ελεύθερο παιχνίδι.

Δημιουργία πρότυπων αιθουσών αισθητηριακής ολοκλήρωσης

To 2019, η bwin ολοκλήρωσε τη δημιουργία και υπερήφανα παρέδωσε στην ΕΛΕΠΑΠ τρεις πρότυπες αίθουσες αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. Μέσω της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, τα παιδιά αποκτούν αισθητηριακές εμπειρίες, όπου ενθαρρύνεται η κίνηση, η επικοινωνία, η έκφραση, η εξερεύνηση και το παιχνίδι. Οδηγούν σε χαλάρωση, ευχαρίστηση και διέγερση των αισθητηρίων οργάνων, ενώ βοηθούν και στην ανάπτυξη κοινωνικών, γνωστικών, και κινητικών-λειτουργικών ικανοτήτων.

Η bwin, στηρίζει το ανθρωπιστικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνηςμε τίτλο bwincares. Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Η πρότυπη παιδική χαρά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων

Η πρότυπη παιδική χαρά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων

Στιγμιότυπο από το παιχνίδι στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων

(από αριστερά) Ιωάννα Μπερίου (Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας bwin), Dr. Γιάννης Καποδίστριας (Διευθύνων Σύμβουλος bwin), Μάγκυ Αρσενίδη (Διευθύντρια ΕΛΕΠΑΠ Χανίων), Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (CSR Manager bwin)