Τι πραγματικά συνέβη με τον αστυνομικό που φέρεται να απελευθέρωσε κουκουλοφόρο (vid)

Gazzetta team
Τι πραγματικά συνέβη με τον αστυνομικό που φέρεται να απελευθέρωσε κουκουλοφόρο (vid)
Τα videos που είδαν το φως της δημοσιότητας ξεκαθαρίζουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση.

Από το βράδυ της Πέμπτης, αφού ηρέμισαν τα πράγματα μετά την πορεία και τα επεισόδια που ακολούθησαν, άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη για ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστή αστυνομικό που απελευθέρωσε, χτυπώντας συναδέλφους, του έναν κουκουλοφόρο.

Το όλο θέμα πήρε διαστάσεις μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο ειδικών φρουρών που ουσιαστικά επιβεβαίωναν το περιστατικό.

Το απόγευμα της Πέμπτης όμως και αφού ο αστυνομικός παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην ασφάλεια, καθώς υπήρχε μήνυση εναντίον του, βγήκαν στην δημοσιότητα κάποια videos που καταγράφουν το περιστατικό που ξεκαθάριζαν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση, διαψεύδοντας την ανακοίνωση των ειδικών φρουρών.

Το περιστατικό

Σε αυτά φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει κανένας κουκουλοφόρος στο σημείο, ο οποίος νωρίτερα είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς. Αντιθέτως πρόκειται για ανθρώπους, κυρίως μεγάλους σε ηλικία, που κατεβαίνουν προς την Ομόνοια ξεχωριστά με το πλήθος που βρισκόταν στον μεγάλο περίπατο και διαμαρτύρονται σε φυσιολογικά πλαίσια σε μία ομάδα αστυνομικών με μηχανές. Μεταξύ αυτών είναι και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Γκόγκογλου.

Σε κάποια στιγμή οι μηχανές τους προσπερνάνε, ξαναγυρίζουν πίσω και τους... εμβολίζουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Οι αστυνομικοί έχουν κατέβει από τα οχήματά τους και ετοιμάζονται να χτυπήσουν την συγκεκριμένη μικρή ομάδα ατόμων.

Ένας αστυνομικός που είναι αποσπασμένος ως φρουρός στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ (με το μπεζ μπλουζάκι), προκειμένου να μην χτυπηθεί ο Άγγελος Γκόγκογλου μπαίνει μπροστά. Ένας άλλος άνδρας όμως, ο οποίος κρατούσε ένα πλακάτ δέχεται χτύπημα στο χέρι...

Προσωρινά η ένταση δείχνει να μειώνεται, όμως ένας αστυνομικός τραβά τον άνδρα το πλακάτ στην άκρη, προφανώς για να τον συλλάβει. Σε άλλο video που έρχεται στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ο Άγγελος Γκόγκογλου να λέει κάτι στον αστυνομικό σε ήρεμο τόνο και να κάνει πλησιάζει εκεί και ο αστυνομικός που είναι φρουρός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς κάτι λένε για τον άνδρα με το πλακάτ, ο οποίος μάλιστα μιλώντας προς τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ κατεβάζει και την προστατευτική μάσκα που φορούσε, χωρίς να φαίνεται να υπάρχει ένταση.

Όσο διαρκούν τα δύο αυτά video δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε κουκουλοφόρος που να έχει χτυπήσει αστυνομικούς, ούτε να απελευθερώνεται ετσιθελικά κάποιος μπαχαλάκιας...

Η κατάθεση του αστυνομικού

Η αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ κατέθεσε για το περιστατικό σύμφωνα με το Lawnorder: «Περί ώρα 20:30 μαζί με την ΔΡΑΣΗ λάβαμε εντολή από κέντρο ασφαλείας να μεταβούμε στην συμβολή της Πανεπιστημίου με την Αμερικής και να ενεργήσουμε συλλήψεις ατόμων που έριχναν μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Στην οδό Πανεπιστημίου κινούντο 30 άτομα με λευκές και κόκκινες σημαίες με ακάλυπτα χαρακτηριστικά. Όταν βρεθήκαμε δίπλα τους ένας άνδρας μπήκε μπροστά μου και με έσπρωξε με πολύ δύναμη με αποτέλεσμα να πέσω από το δίκυκλο, αλλά με γρήγορες κινήσεις να σηκωθώ και να τον συλλάβω».

Στην συνέχεια φέρεται να υποστήριξε πως δέχτηκε τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αστυνομικοί «βροχή» από αντικείμενα. «Τα άτομα τότε άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και αντικείμενα καθώς τον κρατούσα και περίμενα να φτάσουν συνάδελφοί μου για να τον δεσμεύσουμε. Τότε ήρθε ένας άνδρας με πολιτικά και με έσπρωξε με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και το άτομο να τραπεί σε φυγή. Εγώ προσπάθησα να τον ξανασυλλάβω και τότε μου είπε «Τι κάνεις εκεί, ρε; Άστον να φύγει, αυτό είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ». Εγώ του είπα να μην ανακατεύεται και εκείνος μου είπε χαμηλόφωνα: «Είμαι αστυνομικός και είμαι υπεύθυνος ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ». Μετά ήρθε ένας άλλος άνδρας που είπε πως είναι αστυνομικός» και μου είπε (εννοώντας για τον πρώτο άνδρα), «άφησέ τον είναι αστυνομικός».