Ο Δήμος Αθηναίων ξήλωσε τα παγκάκια στην Πλ. Βικτωρίας για να μην κάθονται πρόσφυγες

Gazzetta team
Ο Δήμος Αθηναίων ξήλωσε τα παγκάκια στην Πλ. Βικτωρίας για να μην κάθονται πρόσφυγες
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του Δήμου Αθηναίων να ξηλώσει τα παγκάκια στην Πλ. Βικτωρίας για να μην κάθονται πρόσφυγες και μετανάστες.

Μία όχι και τόσο ενδεδειγμένη και σε καμία περίπτωση ανθρώπινη λύση, βρήκε ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου πρόσφυγες και μετανάστες να μην επιστρέψουν στην Πλατεία Βικτωρίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής λοιπόν, ξήλωσε όλα τα παγκάκια εκεί, έτσι ώστε αν ποτέ γυρίσουν εκεί, να μην έχουν να κάτσουν και να αναγκαστούν να φύγουν.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι υπεύθυνοι του Δήμου προχώρησαν στην κίνηση αυτή έπειτα από αίτημα περιοίκων για να μη μένει κόσμος στην πλατεία.

Βέβαια, το γεγονός οτι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν περάσει τόσα και τόσα στην ζωής τους και η απουσία ενός καθίσματος (οποιουδήποτε είδους) δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για αυτούς, ουδείς μπήκε στην διαδικασία να το σκεφτεί.

Επίσης, λόγω συνήθειας από τις πατρίδας τους, αρκετοί από αυτούς, έχουν συνηθίσει να κάθονται κάτω...

Καταγγελία της «Ανοιχτής Πόλης»

Αφαιρέθηκαν τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας, «ως μέσο αντιμετώπισης της συγκέντρωσης προσφύγων» καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ενέργεια που «προκαλεί θλίψη» και ξεφεύγει «από τα στοιχειώδη όρια της πολιτικής αξιοπρέπειας». Επίσης κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι αντί για «αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος και δημιουργία δομών ένταξης για τους άστεγους πρόσφυγες» ακολουθεί «συνταγές τύπου "πονάει χέρι, κόβει χέρι"».