Συναγερμός στη Θεσπρωτία: Επτά κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά, κλείνουν τα σχολεία

Gazzetta team
Συναγερμός στη Θεσπρωτία: Επτά κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά, κλείνουν τα σχολεία
Η Πολιτική Προστασία Ηπείρου ανακοίνωσε επτά κρούσματα κορονοϊού απόψε (21/6) στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας!

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσπρωτία, καθώς επιβεβαιώθηκαν απόψε (21/6) επτά κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά!

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, από τον έλεγχο δειγμάτων, που έγινε στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδερφές, 52 και 59 ετών από την Παραμυθιά, και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Έπειτα από επικοινωνία του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Δημήτρη Μαυρογιώργου, αύριο κιόλας, Δευτέρα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με οδηγίες, εξάλλου, του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά αύριο.

Σήμερα, θυμίζουμε, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10 κρούσματα του ιού στη χώρα. Από αυτά, τα τέσσερα έχουν προέλθει από πτήσεις και από τον Προμαχώνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τρία κρούσματα εντοπίζονται στη Ροδόπη, ένα στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στον δήμο Μύκης και δύο στη Θεσπρωτία -οι δύο αδερφές, πιθανότατα, που προαναφέραμε.