Αποδοκίμασαν τη γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη (pics & vids)

Gazzetta team
Αποδοκίμασαν τη γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη (pics & vids)
Γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες για τη γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.

Με γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν, συγκεντρωμένοι στην πλατεία Αριστοτέλους, τη 13η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία, το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Οι ποδηλάτες, λίγο πριν την έναρξη, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το δημαρχείο, μεταδίδοντας το μήνυμα «ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην ''άσεμνη'' έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία».

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της ΧΑΝΘ και όποιος επιθυμούσε μπορούσε να κάνει body painting. Αρκετοί, λοιπόν, μετέτρεψαν τα σώματα τους σε «πανό» με συνθήματα και άλλοι σε πολύχρωμο καμβά, για να εκφράσουν την αγάπη τους για τη φύση, το περιβάλλον και φυσικά το ποδήλατο.

Ωστόσο, όταν οι ποδηλάτες περάσαν από την Τσιμισκή, στο ύψος της Αριστοτέλους, πολλά άτομα άρχισαν να γιουχάρουν, να αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν «αίσχος». Δεν αναφέρθηκε, πάντως, άλλο επεισόδιο.

Η αστυνομία, άλλωστε, είχε αναπτύξει από νωρίς δυνάμεις στην περιοχή για να αποτρέψει το ενδεχόμενο κάποιου επεισοδίου με άτομα που πιθανόν να διαφωνούν με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η συγκεκριμένη ποδηλατοδρομία -η οποία, να σημειώσουμε, αυτο-οργανώνεται από τη συλλογικότητα Gymnosophy και ενεργούς/-ές πολίτ(ισ)ες.

Η Γυμνή Ποδηλατοδρομία ξεκίνησε σαν κίνημα το 2004 στο Βανκούβερ του Καναδά και πλέον συμμετέχουν πάνω από 70 χώρες, προωθώντας το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, ενώ εναντιώνεται στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και του πετρελαίου, απενοχοποιώντας το γυμνό σώμα.

Φέτος κυριαρχεί, φυσικά, και το σύνθημα ''Black Lives Matter''.