Χρυσοχοΐδης για τα όπλα στην Κρήτη: «Δεν είναι λεβεντιά να αλληλοσκοτωνόμαστε, αρρωστημένο πράγμα η βεντέτα»

Gazzetta team
Χρυσοχοΐδης για τα όπλα στην Κρήτη: «Δεν είναι λεβεντιά να αλληλοσκοτωνόμαστε, αρρωστημένο πράγμα η βεντέτα»
Αυστηρό μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται, μετά τα απανωτά περιστατικά με χρήση όπλων στην Κρήτη.

Αυστηρό μήνυμα για τα απανωτά περιστατικά με χρήση όπλων που παρατηρούνται σε περιοχές της Κρήτης έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο, συνοδευόμενος από τον αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επαφές με τους διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης, εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών ενώσεων, ενώ συνάντησε τον περιφερειάρχη και δημάρχους του νησιού.

Στις δηλώσεις του, λοιπόν, εξήγησε ότι «όσοι μέσα από περιστατικά βίας δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι το κράτος δεν είναι παρών, κάνουν λάθος» και πως «η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν νόμους». Τόνισε, δε, χαρακτηριστικά: «Δεν είναι λεβεντιά το να αλληλοσκοτωνόμαστε, δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα. Όλα αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα μιας άλλης εποχής».

Αναλυτικά, είπε:

«Βρισκόμαστε εδώ διότι θέλουμε να στείλουμε μήνυμα που αφορά όλα εκείνα τα περιστατικά και τα φαινόμενα που αντιλαμβάνονται ορισμένοι σε κάποιες περιοχές ότι το κράτος δεν είναι παρών. Κάνουν λάθος. Η δημοκρατία έχει νόμους. Η ελευθερία έχει νόμους και οι νόμοι εφαρμόζονται και στο εξής με τον απόλυτα αυστηρό τρόπο, μέσα από την ανασύνταξη των επιχειρησιακών μας δυνάμεων με σχέδια επιχειρησιακά τα οποία θα εφαρμοστούν προς κάθε κατεύθυνση», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας ότι η νομιμότητα θα επιβληθεί και θα εφαρμοστεί για όλους.

Θα προστεθούν αστυνομικές δυνάμεις στις περιοχές που βγήκαν τα όπλα

«Ο ελληνικός λαός και ο λαός της Κρήτης έχουν ανάγκη από κοινωνική ειρήνη. Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι. Θέλουν να δημιουργούν και να προκόβουν καθημερινά και να υπάρχει ασφάλεια. Την ασφάλεια αυτή καθορίζει και εξασφαλίζει η Ελληνική Αστυνομία, οι άνδρες και οι γυναίκες της και τα επιχειρησιακά της σχέδια», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί και πάλι την Κρήτη, προκειμένου να δει αν όσα σήμερα ανακοίνωσε έγιναν πράξη στις περιοχές που εμφανίζουν αυτά τα φαινόμενα και στις οποίες θα προστεθούν νέες αστυνομικές δυνάμεις και νέα επιχειρησιακά σχέδια.

«Όλα αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα μιας άλλης εποχής»

«Θα είμαστε παρόντες μέχρι την οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων. Όμως ταυτόχρονα απαιτείται και η συμβολή της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών αρχόντων και πολιτικών έτσι ώστε να υπάρξει μια νέα αντίληψη στα πράγματα. Διότι δεν είναι λεβεντιά το να αλληλοσκοτωνόμαστε, δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα. Όλα αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα μιας άλλης εποχής. Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών μας δυνάμεων. Θα εποπτεύσω εγώ προσωπικά και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ τις επόμενες ημέρες την παρουσία και την προσθήκη των αστυνομικών δυνάμεων, την ανασύνταξη των σχεδίων και το τελικό αποτέλεσα», διευκρίνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.