Ηλεία: 27χρονη γέννησε και νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρή στην ΜΕΘ

Gazzetta team
Ηλεία: 27χρονη γέννησε και νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρή στην ΜΕΘ
Αγωνία για την 27χρονη από την Ηλεία που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, η 27χρονη Δώρα που ζει στο Τραγανό γέννησε στις 18 Μαΐου και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τους οικείους της και την δικηγόρο της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου, η 27χρονη νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρή μέχρι σήμερα.

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τον σύζυγό της, Τάσο, τον είχε γνωρίσει από το Λύκειο και πριν από μερικούς μήνες τέλεσαν πολιτικό γάμο, ενώ το καλοκαίρι σχεδίαζαν να κάνουν και θρησκευτικό.

«Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας»

Η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου είπε στον ΣΚΑΪ: «Μιλάμε για μια κοπέλα 27 ετών, ένα κορίτσι το οποίο πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο να γεννήσει το πρώτο της παιδάκι. Μάλιστα επειδή γνώρισα προσωπικά την οικογένεια -μια πραγματικά πολύ δεμένη οικογένεια- σας λέω ότι η κοπέλα δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ποτέ, ήταν υγιέστατη, δεν είχε κάποιο βεβαρημένο ιστορικό.

Μάλιστα, όπως μου ανέφερε και η μητέρα της, είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει και σε ιδιωτικό μαιευτήριο να γεννήσει. Όμως όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό τής έδωσε εμπιστοσύνη και πίστη στο Δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό το κορίτσι, δηλαδή, είπε: ''Εγώ θα πάω να γεννήσω στο Δημόσιο νοσοκομείο για να είμαι πολύ πιο ασφαλής, λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού''. Και την ημέρα που πήγε στο νοσοκομείο δεν είχε πάει για να γεννήσει, θα γεννούσε μία μέρα μετά».

Και συμπλήρωσε: «Πήγε λοιπόν στις 18 Μαΐου, για να υποβληθεί στην εξέταση για την Covid-19, στην οποία υποβάλλονται όλες οι ετοιμόγεννες λόγω της περίσταση αυτής, καθώς και στις προγεννητικές εξετάσεις. Όμως ενημέρωσαν τον σύζυγό της ότι πρέπει να γίνει ο τοκετός την ίδια μέρα. Πράγματι το κορίτσι γέννησε».

Πηγή: reader.gr