Η δραματική διάσωση του 21χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Δεν φεύγουμε αν δεν σε βγάλουμε» (vid)

Gazzetta team
Η δραματική διάσωση του 21χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Δεν φεύγουμε αν δεν σε βγάλουμε» (vid)
Χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών ένας 21χρονος γλίτωσε από τη ζωή του, καθώς βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Η προσπάθεια του οδηγού ενός οχήματος να διασχίσει δρόμο που είχε καλυφθεί από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου, λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή του ίδιου και του συνεπιβάτη του. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα Πέμπτης έξω από το χωριό Καβαλάρι της Θεσσαλονίκης.

Δύο νεαροί φίλοι βρίσκονταν στο όχημα όταν αυτό άρχισε να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που είχε μεγάλη ένταση λόγω της νεροποντής.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου πρόλαβε και βγήκε από το νερό, όμως για κακή του τύχη ο συνοδηγός παρασύρθηκε από το χείμαρρο. Σε απόσταση τριάντα μέτρων από το σημείο, κατάφερε να κρατηθεί από δέντρο. Εν τω μεταξύ ο φίλος του είχε προλάβει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και την αστυνομία.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν γρήγορα, βρήκαν τον 21χρονο και ξεκίνησαν προσπάθειες για να τον προσεγγίσουν. Του έδιναν κουράγιο λέγοντας, «δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν σε βγάλουμε».

Η δραματική επιχείρηση διάσωσης κράτησε μία ώρα μέχρι τελικά να σωθεί ο νεαρός. Στη συνέχεια και τους δύο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τους μετέφερε στο νοσοκομείο.