Παράταση στην καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Gazzetta team
Παράταση στην καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό
Σε περίπτωση παραβίασης της καραντίνας, το πρόστιμο είναι 5000 ευρώ.

Παρατείνεται η καραντίνα για όσους έρχονται από εξωτερικό, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ενώ καταργείται το καθεστώς καραντίνας στο εξωτερικό, στην Ελλάδα όπως αναφέρουν πηγές από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρατείνεται έως τα τέλη Μαΐου η καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό.

Το χρονικό περιθώριο έληγε σήμερα 15 Μαΐου, ωστόσο παρατείνεται μέχρι τέλος του μήνα.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως όποιος φτάνει στο αεροδρόμιο από το εξωτερικό, πάλι θα μεταφέρεται σε ξενοδοχείο, θα του γίνεται τεστ και αν προκύπτει θετικό δείγμα θα παραμένει για 14 μέρες.

Σε περίπτωση που βγει αρνητικό, θα δηλώνει τόπο διαμονής και θα μένει στο σπίτι του για 14 ημέρες σε εθελούσια απομόνωση.

Αν κάποιος φτάνει στα σύνορα οδικώς, θα γίνεται καταγραφή των στοιχείων και φυσικά ο τόπος διαμονής για να πραγματοποιούνται και αυστηροί έλεγχοι σε περίπτωση τήρησης ή παραβίασης της καραντίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση παραβίασης της καραντίνας, το πρόστιμο είναι 5000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα (15/5) το απόγευμα θα μεταδοθεί τηλεοπτικά η ενημέρωση στις 18:00 από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπου αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις και ενδεχομένως να ανακοινωθούν και όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.