Σε τρεις φάσεις η ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά, τι θα γίνει του Αγίου Πνεύματος (vid)

Gazzetta team
Σε τρεις φάσεις η ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά, τι θα γίνει του Αγίου Πνεύματος (vid)
Σε τρεις φάσεις θα γίνει η «απελευθέρωση» των μετακινήσεων στα νησιά, οι οποίες, αν όλα πάνε καλά, θα ολοκληρωθούν πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η αρχή γίνεται την προσεχή Δευτέρα, 11 Μαΐου, οπότε και θα επιτραπεί να μετακινηθούν προς τη νησιωτική χώρα εργαζόμενοι σε ανοιχτές επιχειρήσεις και αναπληρωτές καθηγητές είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο, για τη μετακίνησή τους θα απαιτείται βεβαίωση εργοδότη.

Επόμενη ημερομηνία «απελευθέρωσης» των μετακινήσεων είναι η Δευτέρα 18 Μαΐου, οπότε θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, πάντα, όμως, με βεβαίωση του εργοδότη.

Και στην τελευταία φάση, εάν, φυσικά, όλα πάνε καλά, η πρόσβαση στα νησιά της χώρας θα είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου.

Άρα, αυτό σημαίνει πως, είτε στο ένα είτε στο άλλο σενάριο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα μπορεί ο κόσμος να ταξιδέψει κανονικά στα νησιά για τα πρώτα του μπάνια. Του Αγίου Πνεύματος είναι, να θυμίσουμε, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.