Τσιόδρας: «Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια» (vid)

Gazzetta team
Τσιόδρας: «Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια» (vid)
Ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στον τρόπο καταμέτρησης των θανάτων από τον κορονοϊό και τόνισε πως κανείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν κοίταζε αν ο ιός επηρέασε πολύ ή λίγο την κατάληξη των θυμάτων.

Θέση για ακόμα μια μέρα σχετικά με την καταγραφή θυμάτων από Covid-19 πήρε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος, τόνισε πως στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θυμάτων, καθώς δεν υπεισέρχονται στο εάν ο κορονοϊός συνέβαλε πολύ ή λίγο στη κατάληξη κάποιου θύματος.

Χαρακτηριστικά, είπε: «Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων.Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορονοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες. Η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας».

Επίσης, ο καθηγητής στάθηκε και σε ανθρώπινο αντίσωμα που εμφανίστηκε στην Ολλανδία. «Ανθρώπινο αντίσωμα παρουσιάστηκε σε ανακοίνωση Ολλανδών επιστημόνων και πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία», είπε.