Πού δεν μπορούν να πάνε οι Αθηναίοι από αύριο (vid)

Gazzetta team
Διευκρινήσεις σχετικά με τις μετακινήσεις όσων ζουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας πριν την άρση των μέτρων, αύριο το πρωί, στις 6.

Ειδικά στις μετακινήσεις -από αύριο, στις 6 το πρωί, όταν και θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων- όσων ζουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τις δηλώσεις του οποίου μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ, επανέλαβε πως οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο εντός Λεκανοπεδίου.

Τι σημαίνει αυτό;

Όπως ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά «ένας κάτοικος της δυτικής Αθήνας, από το Περιστέρι, μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο. Ο κάτοικος της Νέας Μάκρης μπορεί να πάει στη Μάνδρα. Ο κάτοικος του Πειραιά μπορεί να πάει στον Κάλαμο.

Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, όμως, δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην Αίγινα, στη Σαλαμίνα, στο Αγκίστρι, στον Πόρο, στην Ύδρα, στις Σπέτσες, στον Δήμο Τροιζηνίας η στα νησιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων».

Ο λόγος, φυσικά, που αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε αυτές τις περιοχές ο κος Χαρδαλιάς είναι ότι ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής και μπορεί κάποιοι να ετοίμαζαν ήδη βαλίτσες...

Θυμίζουμε, οι μετακινήσεις συνολικά στα νησιά απαγορεύονται ακόμη!