Το χαβά του μητροπολίτης: «Όσοι λένε πως το σάλιο θα μεταδώσει μόλυνση ζουν και αναπνέουν στην Ελλάδα;»

Gazzetta team
Το χαβά του μητροπολίτης: «Όσοι λένε πως το σάλιο θα μεταδώσει μόλυνση ζουν και αναπνέουν στην Ελλάδα;»
Ο μητροπολίτης Κοσμάς, που στα μέσα Απριλίου είχε κάνει λόγο για πολεμική κατά του Χριστού και προέτρεπε έμμεσα τους πιστούς να «σπάσουν» την καραντίνα και να πάνε στις εκκλησίες, «ξαναχτυπά», λέγοντας -μεταξύ άλλων- τώρα πως πρέπει «να ζητήσουμε έλεος για την απιστία και την αποστασία»...

Νέο «χτύπημα» του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

Στα μέσα Απριλίου, θυμίζουμε, Μεγάλη Τετάρτη για την ακρίβεια, ο Κοσμάς είχε κάνει λόγο για πολεμική κατά του Χριστού και προέτρεπε έμμεσα τους πιστούς να «σπάσουν» την καραντίνα και να πάνε στις εκκλησίες λίγες μέρες πριν την κορύφωση του Θείου Δράματος, ανάβοντας «φωτιές» στην κυβέρνηση.

Σήμερα και ενώ αύριο, Δευτέρα (4/5), ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή, στην κεκλεισμένων των θυρών Θεία Λειτουργία που τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, στο Αγρίνιο, ο μητροπολίτης συνέχισε το χαβά του...

Δεν δίστασε, μάλιστα, να αναρωτηθεί και αν «όσοι λένε πως το σάλιο θα μεταδώσει μόλυνση ζουν και αναπνέουν στην Ελλάδα;», εκφράζοντας την απορία του που δεν ταπεινώνονται!

«Σήμερα φτάσαμε σε μεγάλη ολιγοπιστία, σε άρνηση, αλλά και βλασφημία του Χριστού μας και των αγίων μυστηρίων της εκκλησίας μας. Αντί να γονατίσουμε και με πίστη θερμή και μετάνοια να ζητήσουμε άρση της επιδημίας από την παντοδυναμία και την αγάπη του Χριστού μας, όπως, άλλωστε, έκαναν και οι πρόγονοί μας, με τελεία απιστία απομακρύνουμε τη Θεία Χάρη, φοβούμενοι μήπως η επικοινωνία μας με τα ιερά μυστήρια, τα ιερά και τα όσια της εκκλησίας μας, φέρουν σε μας μόλυνση», είπε αρχικά σύμφωνα με το tempo24.news.

Και συνέχιζε με θέρμη: «Βρέθηκαν στόματα και είπαν ότι κατά τη Θεία Κοινωνία το σάλιο θα μεταδώσει μόλυνση ή ότι ο ασπασμός του Ιερού Ευαγγελίου, του Επιταφίου και του Εσταυρωμένου, θα καταστρέψει ό,τι κερδίσαμε. Θλιβόμαστε πολύ γιατί υπάρχουν τέτοιες επιπόλαιες γνώμες και τέτοιες ιδέες, οι οποίες ''διαγράφουν'' τη θεία δύναμη της εκκλησίας μας. Πονάμε, γιατί τόσο ορθολογικά, τόσο σαρκικά, τόσο επιπόλαια μιλάνε.

Αλήθεια, αυτοί οι άνθρωποι διαμένουν, ζουν, αναπνέουν, επικοινωνούν στην Ελλάδα των αγίων, των μαρτύρων, των θαυμάτων ή όχι;

Απορούμε που δεν ταπεινώνονται για να ακούσουν την περίτρανη αλήθεια ότι τα ιερά προσκυνήματα ποτέ δεν μετέδωσαν μολύνσεις, αλλά μόνο θεραπεία, υγεία, και ότι το τεθεωμένο σώμα και το αίμα του Χριστού μας μπορεί και το σάλιο να το καθαρίσει, να το εξαλείψει».

Κλείνοντας, σημείωσε: «Αλήθεια, ποιος πιστεύουμε είναι ο Χριστός; Επιτέλους, ας συνέλθουμε! Ας μετανοήσουμε! Ας ζητήσουμε έλεος για την απιστία μας και την αποστασία μας. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι την πατρίδα μας δεν τη διαφυλάσσουν μόνο τα μέτρα τα ανθρώπινα, αλλά κυρίως οι δεήσεις της Παναγίας μας, των αγίων μας, αλλά και οι προσευχές των πιστών ορθοδόξων χριστιανών, οι οποίοι κλαίνε και γονατίζουν έξω από τους Ιερούς Ναούς».