Κορονοϊός: Αντίθετος στη Θεία Κοινωνία μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ο Μόσιαλος

Gazzetta team
Κορονοϊός: Αντίθετος στη Θεία Κοινωνία μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ο Μόσιαλος
Ξεκάθαρος ήταν ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύμβουλος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Covid-19, Ηλίας Μόσιαλος λέγοντας πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι αντίθετος στη Θεία Κοινωνία.

Ένα από τα θέματα που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην διάρκεια της καραντίνας για τον κορονοϊό, ήταν και η Θεία Κοινωνία. Θέμα που από την στιγμή που θα ανοίξουν οι Ναοί θα επανέλθει στην επικαιρότητα. ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύμβουλος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Covid-19, Ηλίας Μόσιαλος ήταν ωστόσο ξεκάθαρος, λέγοντας πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον ιό, είναι αντίθετος.

Συγκεκριμένα ο Μόσιαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής», ανέφερε για το θέμα της Θείας Κοινωνίας: «Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο. Να τονίσω εδώ πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει καλέσει τους πιστούς να γίνουν οι ίδιοι Κοινωνία και να γίνουν δωρητές αίματος και πλάσματος. Αυτή είναι μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας».

Για το αν θα υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο: «Η πραγματική ανησυχία μας έγκειται στο εάν ο ιός μεταλλαχθεί τόσο ώστε το εμβόλιο να μη λειτουργεί. Όσο για το δεύτερο κύμα, μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις για το εάν θα επανέλθει το φθινόπωρο, εφόσον η νόσος γίνει εποχική τις επόμενες εβδομάδες. Αν συμβεί όμως, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη φάση».