Παπαθανάσης: Όλα τα μαγαζιά που ανοίγουν τη Δευτέρα

Gazzetta team
Παπαθανάσης: Όλα τα μαγαζιά που ανοίγουν τη Δευτέρα
Δείτε αναλυτικά τις διευκρινήσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, για τα μαγαζιά που θα ανοίξουν τη Δευτέρα (4/5), πρώτη μέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Μετά τις διευκρινήσεις του Νίκου Χαρδαλιά για τα σημεία όπου είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, διευκρινήσεις έδωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, για τα μαγαζιά που ανοίγουν τη Δευτέρα.

Όπως είπε, λοιπόν, ανοίγουν: Βιβλιοπωλεία, καταστήματα εφημερίδων και γραφικής ύλης, καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, ΚΤΕΟ, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

«Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται αυστηρά», τόνισε ο κος Παπαθανάσης και υπενθύμισε ότι πρέπει να τηρείται η αναλογία των τετραγωνικών μέτρων για τους πελάτες, η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, ο κατάλογος των ραντεβού όπου χρειάζεται, καθώς και τα ατομικά μέτρα προστασίας, δηλαδή η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

Συμπλήρωσε, δε, πως τα καταστήματα τροφίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ τα Σάββατα μέχρι τις 9 Μαΐου, ενώ όσον αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής το ωράριό τους μπορεί να διαμορφωθεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τα Σάββατα.

Σημειώνεται ότι καταστήματα μασάζ, πιλάτες και personal training δεν επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν.