Τσιόδρας: «Τα δεδομένα τώρα στηρίζουν την χρήση της μάσκας, σε αντίθεση με το παρελθόν» (vid)

Gazzetta team
Τσιόδρας: «Τα δεδομένα τώρα στηρίζουν την χρήση της μάσκας, σε αντίθεση με το παρελθόν» (vid)
Ο Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε για ακόμα μια φορά για την χρήση της προστατευτικής μάσκας τονίζοντας πως τα δεδομένα τώρα μιλούν για χρήση της, σε αντίθεση με όσα ίσχυαν πριν λίγο καιρό.

Τοποθετήθηκε για την απαραίτητη χρήση μάσκας ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο καθηγητής, μίλησε για τον λόγο που τώρα η χρήση της είναι αποδεκτή, ενώ στο παρελθόν δεν υπήρχε λόγος να χρησιμοποιηθεί.

Αναλυτικά όσα είπε για την χρήση μάσκας:

«Tα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό.

Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΜ είναι ένα σημαντικό μέτρο.

Λάθος η χρήση μάσκας με βαλβίδα υψηλής προστασίας- μιλάμε για πάνινη μάσκα που μπορεί να κατασκευαστεί ακόμη και στο σπίτι. Υπάρχει κίνδυνος από λάθος χρήση της μάσκας ή ψευδούς αίσθησης ασφάλειας.

Πάνινη, υφασμάτινη ή χάρτινη μάσκα σε συνδυασμό με καλό πλύσιμο των χεριών. Χρειάζονται οδηγίες - θα ακολουθήσουν από τον ΕΟΔΥ- για τη φύλαξη, τον καθαρισμό των μασκών.

Η αξία του προσώπου δεν έχει καταργηθεί- θα επανέλθει πιο ισχυρή όταν το μέτρο αρθεί».