«Θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά της παραλιακής στη Θεσσαλονίκη»!

Gazzetta team
«Θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά της παραλιακής στη Θεσσαλονίκη»!
«Καλύτερα να μη μας άνοιγαν», λέει ο γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης!

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με την αξιοποίηση μόνο των εξωτερικών τους χώρων και υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, ο γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, λέει «καλύτερα να μη μας άνοιγαν»!

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS FM, ο κος Επιτροπίδης έκανε λόγο για «καταστήματα που εξωτερικά έχουν έναν χώρο 20 τ.μ. και μπορούν να βάλουν δύο ή τρία τραπέζια που αναλογούν σε 12 άτομα».

Για μαγαζιά της παραλιακής ζώνης της Θεσσαλονίκης, δε, τόνισε ότι έχουν «10.000 ευρώ ενοίκιο».

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Στην παραλία δεν υπάρχουν μεγάλα πεζοδρόμια, αλλά τεράστια ενοίκια», δήλωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σίγουρο ότι θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά της παραλιακής. Θα έχουμε μία εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κλειστά καταστήματα». Και διερωτήθηκε «τι πείραζε ένα κατάστημα να μπορεί να βάλει 10 πελάτες στον εσωτερικό του χώρο αν αυτός είναι 100 τ.μ., ίσα ίσα για να λειτουργήσει κάπως;».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «το 80% των καταστημάτων εστίασης θα κλείσει», καθώς, όπως είπε, «δεν συμφέρει να ανοίξουν την 1η Ιουνίου».

Τέλος, γνωστοποίησε ότι οι καταστηματάρχες ζητούν επιδότηση ενοικίου για όσο διάστημα τα καταστήματα είναι κλειστά και η έκπτωση 40% να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ προανήγγειλε απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους.