Κοντοζαμάνης: «Θα καλύψουμε τις ανάγκες για διεξαγωγή τεστ σύμφωνα με τα κριτήρια των επιστημόνων»

Gazzetta team
Κοντοζαμάνης: «Θα καλύψουμε τις ανάγκες για διεξαγωγή τεστ σύμφωνα με τα κριτήρια των επιστημόνων»
Ο υφυπουργούς Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στη μεγάλη ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και στα τεστ που συνεχίζονται και αυξάνονται.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στο έργο του ΕΣΥ όλο αυτό τον καιρό, αλλά και στα κέρδη που είχε αυτό το διάστημα. Επίσης, αναφέρθηκε και στα τεστ τα οποία συνεχίζονται...

«Τα μέτρα που λάβαμε εξ' αρχής είχαν δυο στόχους, τον περιορισμό της μετάδοσης και την ενίσχυση του ΕΣΥ προκείμενου να παραμείνει λειτουργικό. Τα καταφέραμε!

Η υγιεινή των χεριών, η αναπνευστική υγιεινή, η χρήση μάσκας στους πολυσύχναστους χώρους και η τήρηση της ελάχιστης απόστασης μεταξύ δυο ατόμων», είναι αυτά που θα βοηθήσουν τα μέγιστα μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων την ερχόμενη Δευτέρα.

Από εκεί και πέρα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανακοίνωσε επίσης, ότι τα κέντρα κορωνοϊού συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους, ενώ οι μονάδες ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για ασθενής με Covid-19 παραμένουν αποκλειστικά για τέτοια κρούσματα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι αρχίζουν ξανά τα τακτικά χειρουργεία, ενώ επίσης υπογράμμισε: «Δημιουργούμε στρατηγικό απόθεμα κλινών προκείμενου να είμαστε έτοιμοι. Αξιοποιούμε τις δωρεές που έχουν γίνει οι οποίες φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ».

Όσον αφορά το προσωπικό του ΕΣΥ, αλλά και την χρηματοδότηση, είπε: «3748 άτομα υπηρετούν ήδη το ΕΣΥ ξεπερνώντας το όριο των 2.000 που είχαμε αρχικά θέσει. Αυξήσαμε κατά 145 εκατ. ευρώ την χρηματοδότηση του ΕΣΥ. Θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση καθώς δεν τίθεται ζήτημα χρημάτων αφού προέχει η προστασία των συμπολιτών μας».

Τέλος, αναφορικά με τα τεστ, τόνισε: «Θα καλύψουμε τις ανάγκες για διεξαγωγή τεστ σύμφωνα με τα κριτήρια των επιστημόνων. Διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι στο ιατρικό προσωπικό. Οι Ελληνες ερευνητές συνεχίζουν να συμμετέχουν σε κλινικές μελέτης για την ανακάλυψη θεραπείας ή εμβολίου.

Διανύσαμε τεράστια απόσταση για να καλύψουμε ελλείψεις 10ετιών στο ΕΣΥ. Εχει δημιουργηθεί πλέον η παρακαταθήκη ώστε το ΕΣΥ να γίνει πιο αποτελεσματικό στο μέλλον. Οσα έχουμε κερδίσει ως τώρα δεν πρέπει να τα χάσουμε».