Απίστευτη δήλωση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου: «Έχουμε εκτροπή εξουσίας»

Gazzetta team
Απίστευτη δήλωση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου: «Έχουμε εκτροπή εξουσίας»
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας με αφορμή το άνοιγμα των ναών, καθώς ο Μητροπολίτης Ιερόθεος έφτασε στο σημείο να μιλήσει για εκτροπή της αξουσίας.

«Περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα», τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενόψει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για την σταδιακή άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού.

«Eφόσον το πρόβλημα είναι στον συνωστισμό, εκεί θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει. Τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω», τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Σχολίασε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατυπώνει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, και πρόσθεσε ότι μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του χθες στα ΜΜΕ ένιωσε μια απογοήτευση.

«Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σουπερ μάρκετ;» «Είναι χειρότερο από το σουπερ μαρκετ είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;», τόνισε ο κ. Ιερόθεος.

Διερωτήθηκε επίσης «Τι είναι αυτή η εξουσία και ποια είναι τα όρια της εξουσίας» και εξήγησε ότι τα λέει όλα αυτά διότι γνωρίζει ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό, «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως».

Μάλιστα, ζήτησε από την επιτροπή να δημοσιοποιήσει την εισήγησή της για τις εκκλησίες, ενώ στη συνέχεια έκανε την εξής απίστευτη δήλωση...

«Αν μου επιτρέπεται να πω κάτι που έλεγε ο Μαξ Βέμπερ. Οι εξουσίες είναι τρεις. Η νόμιμη εξουσία, η χαρισματική και η παραδοσιακή. Όταν η νόμιμη δεν αναγνωρίζει την χαρισματική και την παραδοσιακή, έχουμε μία εκτροπή. Πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών».