Κορονοϊός: Το σχέδιο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (vids)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Το σχέδιο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (vids)
Η Κυβέρνηση προσπαθεί να βρει την φόρμουλα για το περιορισμό κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τους οδηγούς να εμφανίζοντας προβληματισμένοι.

Από την στιγμή που η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα που είχαν παρθεί για τον κορονοϊό, μεγάλο είναι το βάρος που θα ρίξει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV εξετάζονται διάφορα σενάρια, με τους οδηγούς ωστόσο να αντιδρούν και να είναι προβληματισμένοι, καθώς πιστεύουν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί το αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Οδηγός μιλώντας στην κάμερα του OPEN ανέφερε: «Εδώ και τέσσερις με πέντε μέρες ο κόσμος έχει αυξηθεί», ενώ ένας επιβάτης επισήμανε: «Τις τελευταίες μέρες στα λεωφορεία υπάρχει περισσότερη κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».

Στόχος είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και να διασφαλιστεί η όσο γίνεται πιο ασφαλής μεταφορά του κόσμου. Ασφαλής και για τους πολίτες και για τους οδηγούς φυσικά. Μία από τις λύσεις πάντως είναι και το «σπάσιμο» των ωρών αιχμής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και γιαυτό ίσως να αλλάξει και ο χρόνος προσέλευσης των εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα προκειμένου να μην μεταφέρονται όλοι μαζί.