Στα νότια προάστια η δεύτερη δομή υγείας με κρούσματα κορονοϊού

Gazzetta team
Στα νότια προάστια η δεύτερη δομή υγείας με κρούσματα κορονοϊού
Κλινική στο Ελληνικό είναι η δεύτερη δομή φιλοξενίας με κρούσματα κορονοϊού, στην οποία αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού και σε δεύτερη δομή υγείας, ενώ από εκεί προέκυψε και ένας από τους 4 νεκρούς από τον ιό οι οποίοι και ανακοινώθηκαν σήμερα.

Πρόκειται για την κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Ο κ.Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της ενημέρωσης αναφέρθηκε στις δομές υγείας και είπε πως κατέληξε ένα κρούσμα θετικό σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους. Βρέθηκαν με τον κύριο Τσιόδρα στην δομή υγείας και πήραν δείγματα από 130 εργαζόμενους, με τα πρώτα 92 δείγματα να έχουν βρεθεί αρνητικά.

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή», διαμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο.

28 κρούσματα στην κλινική στο Περιστέρι

«Με βάση τα δείγματα που λάβαμε υπήρχαν 28 κρούσματα κορονοϊού, τα οποία αφορούν 13 τροφίμους της δομής υγείας, 11 εργαζομένους και 4 δείγματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός» τόνισε για την κλινική στο Περιστέρι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τόνισε, η κλινική στα δυτικά προάστια στεγανοποιήθηκε και αναμένονται ακόμα 45 δείγματα για τον κορονοϊό το βράδυ της Πέμπτης.