Ιερέας στα Εξάρχεια ουρλιάζει: «Μας φυλάκισαν για μια γρίπη, θα έρθει η κατάρα του Θεού στα κεφάλια τους» (vid)

Gazzetta team
Ιερέας στα Εξάρχεια ουρλιάζει: «Μας φυλάκισαν για μια γρίπη, θα έρθει η κατάρα του Θεού στα κεφάλια τους» (vid)
Σε έξαλλη κατάσταση για το κλείσιμο των εκκλησιών, ο ιερέας στον ναό του Αγίου Νικολάου στα Πευκάκια Εξαρχείων χαρακτήρισε τον κορονοϊό «μια απλή γρίπη» και τα έβαλε με την Ιερά Σύνοδο και την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «αίσχος, που δεν θα το σβήσει η ιστορία»...

Παραλήρημα από τον ιερέα στον ναό του Αγίου Νικολάου στα Πευκάκια Εξαρχείων.

Σε έξαλλη κατάσταση για το κλείσιμο των εκκλησιών και σχεδόν κλαίγοντας από την ένταση, ο πάτερ χαρακτήρισε τον κορονοϊό, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 150.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, «μια απλή γρίπη», ενώ τα έβαλε με την Ιερά Σύνοδο και την κυβέρνηση, ουρλιάζοντας: «Θα έρθει η οργή και η κατάρα του Θεού στα κεφάλια τους όλων εκείνων που αποφάσισαν να στερήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου από τους πιστούς».

Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, λέει: «Να μας πάτε φυλακή, να τελούμε μέσα στο κελί μας τη Θεία Λειτουργία».

Στο πιο χαρακτηριστικό απόσπασμα του κηρύγματός του, ο ιερέας λέει: «Αίσχος και στους αρχιερείς και στους άρχοντες του λαού. Αίσχος. Αυτό το αίσχος δεν θα το σβήσει η ιστορία. Αίφνης βρέθηκαν χιλιάδες αστυνομικοί για να ρωτούν τους πιστούς που πάνε; Που πάνε; Τέτοια μέρα! Την ώρα που κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Αυτή η αγανάκτηση του λαού του Θεού. Θα έρθει η οργή και η κατάρα του Θεού στα κεφάλια τους όλων εκείνων που αποφάσισαν να στερήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου από τους πιστούς.

Πού κατήντησε η εκκλησία της Ελλάδας. Ντρέπομαι. Μας έχουν φυλακίσει με απάτη για μια γρίπη. Να μας πάτε φυλακή, να τελούμε μέσα στο κελί μας τη θεία λειτουργία και να απολογηθούμε στον Θεό, ότι δεν έχουμε άλλη δυνατότητα. Αίσχος, έστω την εσχάτη ώρα, μετανοήσατε αρχιερείς και άρχοντες
».

Από ένα σημείο και μετά, σηκώνουμε και εμείς τα χέρια ψηλά...

Δείτε το βίντεο: