Κλειστές μέχρι και τις 28 Απριλίου οι εκκλησίες

Gazzetta team
Κλειστές μέχρι και τις 28 Απριλίου οι εκκλησίες
Παράταση μέχρι τις 28 Απριλίου πήραν τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες, προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών λόγω του Πάσχα.

Παρατείνεται το «λουκέτο» στις εκκλησίες!

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, καθώς αποφάσισαν την παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας μέχρι και τις 28 Απριλίου, προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών λόγω του Πάσχα.

Οι πιστοί, λοιπόν, καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, παρακολουθώντας τις λειτουργίες από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή ακούγοντάς τις από το ραδιόφωνο.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η προηγούμενη υπουργική απόφαση ανέφερε ότι η λειτουργία των εκκλησιών θα τελείται με την παρουσία μόνο τεσσάρων ατόμων, του ιερέα, του ψάλτη, του νεωκόρου και ίσως ενός άλλου ψάλτη ή ιερά. Η Ιερά Σύνοδος, δε, σε τηλεδιάσκεψη, είχε αποφασίσει ότι οι Ιερές Ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς και οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών.