«Καθαρή» από κορονοϊό η Κρήτη για πάνω από μία εβδομάδα

Gazzetta team
«Καθαρή» από κορονοϊό η Κρήτη για πάνω από μία εβδομάδα
Ευχάριστα είναι τα νέα από την Κρήτη όσον αφορά τον κορονοϊό, αφού για πάνω από μια εβδομάδα δεν υπάρχει νέο κρούσμα.

Αρκετά καλή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κρήτη αναφορικά με τη διασπορά του κορονοϊού. Έχει περάσει πάνω από μία βδομάδα τώρα που στην Κρήτη δεν έχει καταγραφεί κανένα νέο κρούσμα, ωστόσο οι υγειονομικές Αρχές, παραμένουν σε εγρήγορση και συνιστούν μεγάλη προσοχή και υπακοή στα περιοριστικά μέτρα.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, σύμφωνα με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, εδώ και δέκα ημέρες περίπου στην Κρήτη δεν έχει υπάρξει νέο κρούσμα covid-19, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν εξετάζονται κάποιες περιπτώσεις, ως ύποπτες.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή την ώρα στα νοσοκομεία της Κρήτης δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενείς με κορονοϊό αφού όλοι όσοι έχουν νοσήσει, έχουν πάρει εξιτήριο ενώ όλοι όσοι βρίσκονταν σε κατ'οίκον περιορισμό λόγω του ιού, είναι καλά στην υγεία τους.

Η μόνη ασθενής που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο έχοντας όμως πλέον θεραπευτεί από τον κορονοϊό είναι η 62χρονη γυναίκα από την Αργεντινή που τη Μεγάλη Δευτέρα βγήκε από την ΜΕΘ του Βενιζελείου όπου νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες, αρχικά σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η κ. Μπορμπουδάκη τόνισε ακόμα πως η καλή εικόνα που παρουσιάζει η Κρήτη, δεν θα πρέπει να μας κάνει να εφησυχάσουμε διότι ένα λάθος θα μπορούσε να τα χαλάσει όλα. Θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί να υπακούμε στις οδηγίες των ειδικών αλλά και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για λόγους δημόσιας υγείας.