Στις μπύρες και στα... τσουρέκια το έχουν ρίξει στην Κρήτη

Gazzetta team
Στις μπύρες και στα... τσουρέκια το έχουν ρίξει στην Κρήτη
Εξαφανίστηκαν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στην Κρήτη η μαγιά και το ειδικό αλεύρι για τσουρέκια και ζύμες, τη στιγμή, δε, που παρατηρείται αύξηση 17% στη ζήτηση μπύρας!

Στροφή στην κατανάλωση μπύρας κάνουν οι Κρητικοί -σε συνδυασμό με ρακή φανταζόμαστε, αλλά αυτή δεν την αγοράζουν στο σούπερ μάρκετ...

Ο πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου Logistics, Νεκτάριος Κανακαράκης, μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, τονίζοντας πως η αύξηση στη ζήτηση μπύρας στο νησί είναι αξιοσημείωτη, καθώς φτάνει το 17%. Καθίζηση, από την άλλη, εμφανίζει η προτίμηση στα λεγόμενα «σκληρά ποτά» όπως ουίσκι και βότκα.

Ελλείψεις, δε, καταγράφονται τόσο στο καθαρό οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη) όσο και στο μπλε (φωτιστικό), ενώ εξαφανίζονται από τα ράφια η μαγιά και το ειδικό αλεύρι για τσουρέκια και ζύμες. Αντίθετα υπάρχει επάρκεια στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Αυξημένη ζήτηση, επίσης, παρατηρείται για αυγά -αλλά και σε αυτά υπάρχει επάρκεια- καθώς και στη διάθεση παιχνιδιών και σοκολατένιων αυγών, που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Οι Κρητικοί, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κος Κανακαράκης, καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες αλεύρι, τομάτες και όσπρια, καθώς και ζυμαρικά, τα οποία και είχαν αποθεματοποιήσει τις πρώτες μέρες της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο βορειοελαδίτες, στον αντίποδα και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, προτιμούν τα κατεψυγμένα προϊόντα, όπως ζύμες και λαχανικά.