Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στις πολυσύχναστες περιοχές των Ιωαννίνων

Gazzetta team
Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στις πολυσύχναστες περιοχές των Ιωαννίνων
Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα και μέχρι και την 27η Απριλίου, καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το άλλο πρωί, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών στις πολυσύχναστες περιοχές του δήμου Ιωαννίνων!

Στα Γιάννενα τίθεται σε ισχύ καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολυσύχναστες περιοχές της πόλης, εξαιτίας της «χαλάρωσης» που παρατηρείται, με πολλούς να βολτάρουν σαν να μην τρέχει τίποτα.

Με απόφαση, λοιπόν, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα (12/4) και μέχρι και την 27η Απριλίου, καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το άλλο πρωί, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών στις πολυσύχναστες περιοχές του δήμου.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών σε σημεία του Δήμου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

α) Παραλίμνιος περιοχή από πλατεία Μαβίλη μέχρι και το τέλος του ποδηλατοδρόμου (περιοχή Κατσικάς)

β) Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση της οδού Σταύρου Νιάρχου έως το τούνελ αεροδρομίου-Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου)

γ) Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου), για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύσει από την 12-04-2020 έως και την 27-04-2020 και ώρα 08:00. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ' όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία στην περιοχή ευθύνης τους.

Μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή του ανωτέρω προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας».