Η «ντρίμπλα» Χαρδαλιά στην ερώτηση «τι θα συμβεί αν οι πιστοί βγουν για να γιορτάσουν την Ανάσταση»

Gazzetta team
Η «ντρίμπλα» Χαρδαλιά στην ερώτηση «τι θα συμβεί αν οι πιστοί βγουν για να γιορτάσουν την Ανάσταση»
Απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με την Ανάσταση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Με... μαεστρία απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την Ανάσταση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ερώτηση αφορούσε το αν θα παρέμβει η Αστυνομία σε περίπτωση που οι πιστοί δεν πειθαρχήσουν στις απαγορεύσεις, σπεύδοντας να γιορτάσουν στις εκκλησίες την Ανάσταση.

Ο υφυπουργός απέφυγε την ερώτηση, δηλώνοντας απλά πως δεν πιστεύει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ρεαλιστικό.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Θέλετε να μου πείτε ότι θα υπάρξουν συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι είναι πιο πιστοί από τον Αρχιεπίσκοπο, που με περισσή ευθύνη μας προτρέπει να μείνουμε σπίτι; Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό. Πόσο μάλλον όταν οι οδηγίες της Ιεράς Συνόδου και οι νόμοι του κράτους είναι για να τηρούνται ευλαβικά».

Το κερί θα το ανάψουμε όταν τελειώσει η κρίση

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών, ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε και διευκρινήσεις για τη λειτουργία των εκκλησιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Ο σεβασμιότατος Ναυπάκτου, που είναι και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, διευκρίνισε πως οι ναοί θα είναι ανοιχτοί γι' αυτές τις λίγες ώρες μόνο για το προσωπικό τους. Για τους πιστούς θα είναι κλειστοί οι ναοί», σημείωσε.

«Η χθεσινή εγκύκλιος απευθύνεται στους μητροπολίτες και όχι στους πιστούς. Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους πιστούς ότι οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι με κατ’οίκον προσευχή. Να ακολουθήσουμε όλοι αυτές τις οδηγίες. Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στην κατ' εξαίρεση μετακίνηση», διευκρίνισε.

«Το κερί στην εκκλησία θα το ανάψουμε όταν τελειώσει αυτή η πρωτοφανής κρίση. Οι ακολουθίες θα μεταδοθούν από τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο», κατέληξε.

Πηγή: reader.gr