Κορονοϊός: «Καμπανάκι» για τα γάντια μιας χρήσης από τον Σωτήρη Τσιόδρα!

Gazzetta team
Κορονοϊός: «Καμπανάκι» για τα γάντια μιας χρήσης από τον Σωτήρη Τσιόδρα!
Ο κος Τσιόδρας κατέστησε σαφές πως το να φοράει κανείς γάντια μιας χρήσης έξω από το σπίτι είναι πιο επικίνδυνο από το να μη φορά τίποτα! Τι είπε για τις μάσκες.

Στη σημερινή (9/4) ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα γάντια μιας χρήσης, που πολλοί χρησιμοποιούν εκτός σπιτιού για προστασία από τον κορονοϊό.

Ο κος Τσιόδρας, ωστόσο, κατέστησε σαφές πως αυτό μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο επικίνδυνο και από το να μη φορά κανείς τίποτα στα χέρια του!

Είπε χαρακτηριστικά: «Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία.

Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους.

Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό».

Πρόσθεσε, δε, πως «μικρές εγκοπές μπορεί να επιτρέψουν στον κορονοϊό να επιτεθεί» και σημείωσε πως «το να φορά κανείς γάντια μπορεί να τον κάνει να τηρεί λιγότερο συχνά από ό,τι πρέπει τους κανόνες υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών».

Τι είπε για τις μάσκες

Όσο για τις μάσκες, τόνισε: «Με δεδομένη την τρέχουσα πορεία στη χώρα μας, η επιτροπή, στην παρούσα φάση, δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας»!

Όπως είπε, επιπλέον, «ιατρικές μάσκες με βαλβίδα δεν συστήνονται και είναι και επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται από άτομα του γενικού πληθυσμού. Αυτές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες υγείας».