Τσιόδρας: «Η επιθετικότητα του ιού στους νέους και το "γονίδιο υποδοχέα"» (vid)

Gazzetta team
Τσιόδρας: «Η επιθετικότητα του ιού στους νέους και το "γονίδιο υποδοχέα"» (vid)
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στάθηκε στην μόλυνση των νεότερων ηλικιών από τον κορονοϊό και μίλησε για το «γονίδιο υποδοχέα», που χρησιμοποιεί ο ιός, για να μπει στον οργανισμό του ανθρώπου.

Ο Λοιμωξιολόγος στη σημερινή του ενημέρωση επέλεξε να σταθεί στην προσβολή των νέων από τον Covid-19, αναφέροντας: «Το 25% είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα, 19-50 ετών, στην Ιταλία, το 33% αφορά ανθρώπους κάτω των 44 ετών στη Γαλλία, ενώ στις ΗΠΑ το 29% αφορά ηλικίες 20-44 ετών.

Στην πατρίδα μας, στο σύνολο των κρουσμάτων, το 45% είναι 40-64 ετών, το 31% ηλικίες 18 έως 39 ετών, και μόλις 2.8% παιδιά».

Όσο για τους σπάνιους θανάτους σε αυτές τις ηλικίες, είπε πως «αποφάσισα να σας εξηγήσω αυτό που λένε "παθογένεια της νόσου", πέραν της ηλικίας και των υποκείμενων νοσημάτων, τι άλλο υπάρχει και αυτοί οι άνθρωποι νοσούν. Οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα για ειδικά γονίδια, όπως εκείνο του "γονιδίου υποδοχέα", που χρησιμοποιεί ο ιός για να επιτεθεί. Παραλλαγές στο γονίδιο αυτό, μπορούν να κάνουν την πόρτα λίγο πιο ανοιχτή ή λίγο πιο κλειστή. Υπάρχει μια ουσία, ο επιφανειοδραστικός παράγοντας, που βοηθάει τον πνεύμονα να εκτίθεται και να διασπάται. Μπορεί γρήγορα να εξαντλείται στους ασθενείς με κορονοϊό» και πρόσθεσε πως:

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς η άμυνά μας ανταποκρίνεται στον ιό. Σε μερικούς λίγους νέους, ένα πολύ αντιδραστικό ανοσοποιητικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταιγίδα φλεγμονής. Αν ελαττώσουμε την πιθανή έκθεση στον ιό στο ελάχιστο, είναι πολύ πιθανό να πάμε καλά».