Κορονοϊός: Θετική στον ιό και η μητέρα του βρέφους από την Καστοριά

Gazzetta team
Κορονοϊός: Θετική στον ιό και η μητέρα του βρέφους από την Καστοριά
Το μωρό γεννήθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών, ωστόσο μάλλον προσβλήθηκε από τον κορονοϊό μετά τον τοκετό. Τώρα έγινε γνωστό πως είναι θετική και η μητέρα.

Θετική στον κορονοϊό είναι και η μητέρα του βρέφους που γεννήθηκε στις στις 18 Μαρτίου στο Νοσοκομείο των Γρεβενών.

Το μωρό είναι καλά στην υγεία του, ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν πως δεν νόσησε στο νοσοκομείο των Γρεβενών, αλλά όταν εξήλθε από αυτό και μετέβη, με τη μητέρα του, στο σπίτι της οικογένειας, στην Καστοριά, όπως αναφέρει το prlogos.gr.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ μητέρα και βρέφος νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Και οι δύο σε πολύ καλή κατάσταση, μάλιστα το βρέφος θηλάζει.

Όπως ανέφερε και το πρωί ο Δημήτρης Ψευτογκάς, πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών «μεταδώσεις ενδομήτριες έχουμε σε άλλους ιούς, ηπατίτιδα C, HIV. H μόλυνση είναι μετά τη γέννηση του παιδιού». Δεν υπάρχει περίπτωση να κόλλησε στη μήτρα σημείωσε μιλώντας στο prlogos. Το μωρό γεννήθηκε στο Νοσοκομείο των Γρεβενών και δεν νοσηλεύτηκε καθόλου, έμεινε μόνο δύο μέρες, αφού δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Επέστρεψε λοιπόν στο σπίτι του στην Καστοριά και εκεί πιθανόν νόσησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ήδη ιχνηλάτηση των συγγενών του , ακόμα και του μικρού αδελφού του και θα παρθούν δείγματα. Να σημειώσουμε ότι πολλές γέννες γίνονται στο Νοσοκομείο των Γρεβενών από την Καστοριά, όπως την Τρίτη που έγιναν δυο καισαρικές.