Κορονοϊός: Συναγερμός στους επιστήμονες για τον θάνατο του 42χρονου καθηγητή στην Κρήτη

Gazzetta team
Κορονοϊός: Συναγερμός στους επιστήμονες για τον θάνατο του 42χρονου καθηγητή στην Κρήτη
Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους επιστήμονες η κλινική εικόνα -μοναδική, πιθανότατα, σε ολόκληρη την Ευρώπη- του 42χρονου Γερμανού καθηγητή, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, χθες, στην Κρήτη...

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο 22ος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, και πρώτος στην Κρήτη, φαίνεται πως θα απασχολήσει για αρκετό καιρό την επιστημονική κοινότητα. Και όχι μόνο την ελληνική.

Χθες, ο μόλις 42 ετών Γερμανός καθηγητής έχασε τη μάχη, με τις πληροφορίες, όμως, που έρχονται στο «φως» για την περίπτωσή του, να προκαλούν πάρα πολλά ερωτηματικά.

Καταρχήν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το neakriti.gr, που πρώτο έγραψε για τον θάνατο του ανθρώπου, ο ασθενής δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα και μάλιστα, οι γιατροί μιλούσαν για βελτίωση της κατάστασής του και πάντως, ότι δεν κινδύνευε η ζωή του!

Ο Γερμανός καθηγητής, εξάλλου, ακόμη και το μεσημέρι της Τετάρτης έδειχνε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ξαφνικά, λίγες ώρες αργότερα, εξέπνευσε, καθώς υπέστη οξεία απόφραση πνευμονικών αρτηριών!

Και εδώ είναι που έρχεται ο προβληματισμός.

Ο 42χρονος, σύμφωνα πάντα με το neakriti.gr, αποτελεί τον πρώτο νεκρό, στον οποίο παρατηρείται εκτεταμένη θρόμβωση όλων των μικροαγγείων των πνευμόνων. Αυτό είναι κάτι που παρατηρείται για πρώτη φόρα σε κρούσμα που κατέληξε και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι το μόνο περιστατικό με αυτά τα χαρακτηριστικά σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει η σκέψη να εξεταστεί ιατροδικαστικά η περίπτωσή του, παρά τον δεδομένο υψηλό κίνδυνο αυξημένης πιθανότητας διασποράς του ιού.

Απαιτούνται, όμως, απαντήσεις, διότι είναι πολύ πιθανό αυτές να οδηγήσουν στην ανάγκη να αλλάξουν τα πρωτόκολλα διαχείρισης των περιστατικών με κορονοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και πλέον στις εισαγωγές ασθενών να γίνεται θρομβόλυση.

Η θρομβόλυση, αξίζει να σημειώσουμε, είναι μια επέμβαση, η οποία χρησιμοποιεί φαρμακευτική θεραπεία για να διαλυθεί ένας θρόμβος αίματος.

Περισσότερα, όπως και να έχει, θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες,