Κορονοϊός: Γιατρός στο Ηράκλειο φόρεσε στολή ψεκασμού, για να διασωληνώσει ασθενή!

Gazzetta team
Σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει για ελλείψεις και για σημαντικά προβλήματα στον τρόπο διαχείσρισης περιστατικών κορονοϊού από συνδικαλιστές γιατρούς και νοσηλευτές στην Κρήτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι γιατρός (αναισθησιολόγος) στο Ηράκλειο αναγκάστηκε να φορέσει στολή που χρησιμοποιείται από γεωπόνους, προκειμένου να προφυλαχθεί από τον Covid-19 και να μπορέσει να διασωληνώσει την 63χρονη από το κρουαζιερόπλοιο στη Μεσαρά. Μάλιστα, η στολή φαίνεται πως έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, από αυτές που έχουν στην διάθεσή τους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Το περιστατικό ανέδειξε ο πρόεδρος γιατρών του ΕΣΥ, Γιώργος Κωστάκης, σύμφωνα με το «ekriti.gr», ώστε να επισημάνει τα λάθη και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και να γίνουν από εδώ και πέρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται, για την κατάλληλη προετοιμασία και προστασία των ανθρώπων πρώτης γραμμής.

Η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη μίλησε στο «Ράδιο Κρήτη» και τόνισε πως δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τους συνδικαλιστές και πως η Υγειονομική Περιφέρεια είναι πολύ αυστηρή στην τήρηση του ΕΟΔΥ, που υπακούει στις εντολές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επιπλέον, επεσήμανε πως το πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τη διαχείριση των προσωπικών εντός του νοσοκομείου προβλέπονται ειδικές αδιάβροχες στολές με μανσέτα, ενώ οι ειδικές στολές προβλέπονται μόνο για το προσωπικό του ΕΚΑΒ και πρόσθεσε πως θα υπάρξει ενίσχυση υλικών μέσα στις επόμενες ημέρες.