Κορονοϊός: Κοινωνική ευθύνη ζήτησε από όλους ο Κικίλιας για να αντέξει το σύστημα υγείας

Gazzetta team
Κορονοϊός: Κοινωνική ευθύνη ζήτησε από όλους ο Κικίλιας για να αντέξει το σύστημα υγείας
Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην αύξηση των ΜΕΘ το τελαυταίο διάστημα στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορονοϊού και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει και κοινωνική ευθύνη προκειμένου να αντέξει το σύστημα υγείας.

Στην αύξηση των κλινών στις ΜΕΘ της χώρας στην... μάχη που δίνεται με τον κορονοϊό στάθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην σημερινή του συνέντευξη Τύπου. Αρχικά ανέφερε τα εξής: «Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό,τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει στη μάχη κατά του κορονοϊού ανοίγοντας τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας προς τους ιατρικούς συντάκτες για την εξέλιξη της πανδημίας COVID -19 στην Ελλάδα.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Όπως είπε ο υπουργός συνεχίζεται η σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορονοϊό».

Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με COVID -19 και όπως είπε ο κ. Κικίλιας, Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και το θεραπευτήριο «Άττικα» στην Ελευσίνα θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ