Δωρεάν πλέον οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Λουξεμβούργο για να αντιμετωπιστεί η κίνηση στους δρόμους

Gazzetta team
Δωρεάν πλέον οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Λουξεμβούργο για να αντιμετωπιστεί η κίνηση στους δρόμους
Το Λουξεμβούργο έγινε η πρώτη χώρα με δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες, προκειμένου να καταπολεμηθεί η κίνηση στους δρόμους!

Απίστευτη πρωτοβουλία από το Λουξεμβούργο, το οποίο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που, πλέον, προσφέρει δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες!

Ο λόγος; Για να αντιμετωπιστεί η κίνηση στους δρόμους!

Αντίστοιχα μέτρα έχουν παρθεί και σε άλλες πόλεις του κόσμου, ποτέ, όμως, σε μία ολόκληρη χώρα, έστω και μικρή σε μέγεθος.

Η δωρεάν μετακίνηση, που χαρακτηρίζεται ως σημαντικό κοινωνικό μέτρο, θα επηρεάσει το 40% των νοικοκυριών και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 100 ευρώ τον χρόνο σε κάθε ένα από αυτά.

Από την άλλη, βέβαια, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ ανησυχούν για το πώς μπορεί να τους επηρεάσει όλο αυτό...

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τις θέσεις εργασίας», δήλωσε ένας πωλητής εισιτηρίων σε σταθμό. «Όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ανησυχούν. Δεν είναι ξεκάθαρη η κατάσταση», συμπλήρωσε.

Το συγκεκριμένο μέτρο, πάντως, φαίνεται ότι θα δώσει πραγματική ανάσα στους δρόμους, αφού στο Λουξεμβούργο τα ΙΧ είναι το πιο σύνηθες μέσο μεταφοράς και χρησιμοποιούνται για το 47% των μετακινήσεων για τη δουλειά και το 71% των μετακινήσεων στον ελεύθερο χρόνο.

Λογικό, από τη στιγμή, εξάλλου, που 200.000 άνθρωποι, οι οποίοι ζουν στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο, εργάζονται στο Λουξεμβούργο και οι περισσότεροι πηγαίνουν εκεί με το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακό χάος.

Το εκπληκτικό είναι πως οι πωλήσεις των εισιτηρίων κάλυπταν έως τώρα το 8% του κόστους του συστήματος μεταφορών, που φτάνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Ένα κενό, το οποίο θα καλύψει το υπουργείο Οικονομικών...