Χάος στον Έβρο: Έφοδος των μεταναστών για να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών (pics & vids)

Gazzetta team
Χάος στον Έβρο: Έφοδος των μεταναστών για να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών (pics & vids)
Εικόνες χάους στον Έβρο, με τους μετανάστες να πιέζουν αφόρητα, για να σπάσουν το μπλόκο και να περάσουν τα σύνορα, και την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων!

Είναι αδιανόητη αυτή την ώρα η κατάσταση στις Καστανιές Έβρου. Και το χειρότερο όλων είναι πως δεν δείχνει να εξομαλύνεται. Το αντίθετο.

Πριν από λίγη ώρα, δεκάδες μετανάστες επιχείρησαν έφοδο, φωνάζοντας και συνθήματα, προκειμένου να σπάσουν το μπλόκο και να περάσουν τα σύνορα, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Στο παρακάτω, συγκλονιστικό video, ακούγονται εκρήξεις και κραυγές...

Όλα αυτά, δε, συμβαίνουν, ενώ ολοένα και περισσότεροι μετανάστες φτάνουν στα σύνορα, όπου επικρατούν και δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς βρέχει καταρρακτωδώς.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και με το παραπάνω ότι βανάκια-λεωφορεία φέρνουν μετανάστες στα σύνορα!

«Ο Ερντογάν μας βάζει σε λεωφορεία», δηλώνουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες, που στοιβάζονται στην Τουρκία για μια θέση, η οποία, όπως ευελπιστούν, θα τους οδηγήσει στην Ελλάδα και μετέπειτα στην Ευρώπη.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται από τα ξημερώματα στη λεωφόρο Βατάν της Κωνσταντινούπολης και περιμένουν τη σειρά τους για να ανέβουν σε κάποιο λεωφορείο, το οποίο θα τους οδηγήσει, σε πρώτη φάση, στην Αδριανούπολη.

Στη συνέχεια, με τα πόδια, κατευθύνονται στα τουρκικά φυλάκια και από εκεί έως την ελληνική συνοριακή γραμμή.