Μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση σε όσους δεν συμμορφωθούν με την απόφαση για τα καρναβάλια!

Gazzetta team
Μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση σε όσους δεν συμμορφωθούν με την απόφαση για τα καρναβάλια!
Έως και δύο χρόνια φυλάκιση επισύρει για τους παραβάτες η μη συμμόρφωση με την κοινή υπουργική απόφαση για τη ματαίωση των καρναβαλιών!

Βαρύς και... ασήκωτος θα πέσει ο πέλεκυς για όσους δεν συμμορφωθούν με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλη Κικίλια, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Τάκη Θεοδωρικάκου, και συμμετάσχουν στα καρναβάλια, καθώς προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα, μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού».

Αναλυτικά, το Άρθρο 1 της ΚΥΑ αναφέρει:

Τη ματαίωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, λόγω άμεσου κινδύνου δημοσίας υγείας, σύμφωνα με την από 27.02.2020 Εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημοσίας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού και λοιποί αποδέκτες του παρόντος προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο ), όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της. Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα, μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» (ΦΕΚ Α' 42)

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη παράγραφο:

«Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του άρθρου 1 τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Το άρθρο 1 αναφέρει:

«Προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης κοροναϊού που ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλονται μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης, καθώς και περιορισμού της διάδοσης της νόσου».