Η στιγμή που τα ΜΑΤ σώζουν τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην ΑΣΟΕΕ (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που τα ΜΑΤ σώζουν τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην ΑΣΟΕΕ (vid)
Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει την στιγμή που τα ΜΑΤ σώζουν τον αστυνομικό.

Σάλος έχει προκληθεί με το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει έναν αστυνομικό με πολιτικά να βγάζει το όπλο του και να σημαδεύει προς το μέρος αγνώστων -πιθανότατα φοιτητών- ενώ κάποιος ακούγεται να του φωνάζει «ρίξε μου, ρε κότα».

Συγκεκριμένα το επεισόδιο κατήγγειλαν φοιτητές και ανέδειξαν το σχήμα των ΕΑΑΚ της ΑΣΟΕΕ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις τους.

Ωστόσο ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook δείχνει και την στιγμή που οι άνδρες των ΜΑΤ σώζουν τον αστυνομικό:

Στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ επιβεβαιώνεται ότι ο αστυνομικός τράβηξε όπλο αναφέροντας πως «προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση. Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Απαντήσεις ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής o Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε: «Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός αυτός που απείλησε με όπλο φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ; Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει στελεχώσει τη μάχιμη ομάδα ΔΙΑΣ με 1500 ελάχιστα εκπαιδευμένους ειδικούς φρουρούς που αναξιοκρατικά προσέλαβε μετά τις εκλογές. Μάλιστα ένας από αυτούς τις προάλλες έχασε το υπηρεσιακό του όπλο, αφού πρώτα αυτό εκπυρσοκρότησε, έπειτα από συμπλοκή με μπράβους της νύχτας. Σήμερα, φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο κατήγγειλαν πως άντρας με όπλο στο χέρι τους απειλούσε και τους σημάδευε. Το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ήταν αστυνομικός ο άνδρας αυτός; Ήταν εν υπηρεσία, ήταν εκτός υπηρεσίας; Ήταν μήπως ένας από τους ειδικούς φρουρούς που με ελάχιστη εκπαίδευση έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ; Σε κάθε περίπτωση τους καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε ο μη γένοιτο τραγικό συμβεί και τους ζητάμε άμεσα να αλλάξουν πορεία, άμεσα να αλλάξουν πολιτική».

Απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητούσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, που σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε τα εξής: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απαντήσει άμεσα: αν αυτός που όπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ είναι αστυνομικός, με ποια ιδιότητα βρέθηκε, γιατί οπλοφορούσε, τι σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει από δω και μπρος με τον συγκεκριμένο».